Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
Noutăţi legislative
 
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Precizari privind activitatea judecatorilor membri ai birourilor electorale
24.10.2012 | JURIDICE.ro

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 717 din data de 22 octombrie 2012 a fost publicata Hotararea Biroului Electoral Central nr. 4/2012 privind interpretarea dispozitiilor art. 68 alin. (2) din Legea nr. 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputatilor si a Senatului si pentru modificarea si completarea Legii nr. 67/2004 pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale, a Legii administratiei publice locale nr. 215/2001 si a Legii nr. 393/2004 privind Statutul alesilor locali.

In interpretarea actelor normative mentionate mai sus, Biroul Electoral Central  a adus precizari legate de activitatea judecatorilor care fac parte din birourile si oficiile electorale.

Astfel, pe perioada cat functioneaza birourile si oficiile electorale, judecatorii care sunt membri ai acestora se considera detasati si, de regula, nu mai pot desfasura activitate de judecata in cadrul instantei.

Totusi, in cazuri exceptionale, daca cele doua activitati nu se suprapun, judecatorii pot indeplini si activitate de judecata numai cu acordul acestora, exprimat pentru fiecare sedinta de judecata in parte.


Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.