Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
Noutăţi legislative
 
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Procedura de evaluare a performantelor profesionale ale personalului auxiliar si conex din cadrul instantelor
25.10.2012 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 720 din data de 24 octombrie 2012 a fost publicat Ordinul ministrului justitiei nr. 3278/2012 pentru aprobarea Regulamentului privind procedura de evaluare a performantelor profesionale individuale ale personalului auxiliar de specialitate, precum si ale personalului conex din cadrul instantelor judecatoresti.

Potrivit Regulamentului, evaluarea performantelor profesionale individuale ale personalului auxiliar de specialitate si personalului conex din cadrul instantelor judecatoresti are ca scop aprecierea obiectiva a activitatii acestuia, prin compararea gradului de indeplinire a obiectivelor si a criteriilor de evaluare stabilite pentru perioada respectiva cu rezultatele obtinute in mod efectiv.

Activitatea personalului auxiliar de specialitate si a personalului conex al instantelor este evaluata anual de catre conducatorul instantei judecatoresti in care isi desfasoara activitatea, prin acordarea calificativelor „foarte bine”, „bine”, „satisfacator” si „nesatisfacator”, la propunerea grefierului-sef sau primului grefier, dupa caz.

Absolvirea oricarei forme de pregatire continua, organizata de Scoala Nationala de Grefieri sau, dupa caz, de institutiile de profil, constituie un punctaj care se are in vedere la evaluarea anuala a personalului auxiliar al instantelor judecatoresti.

Evaluarile si calificativele anuale se pastreaza la dosarul profesional personal.

In cazul specialistilor IT, evaluarea se realizeaza cu sprijinul compartimentului de specialitate informatica din cadrul Ministerului Justitiei si se semneaza atat de presedintele instantei, cat si de catre seful compartimentului informatic din cadrul Ministerului Justitiei.

La evaluarea activitatii personalului auxiliar de specialitate cu functii de conducere se va avea in vedere si modul de indeplinire a atributiilor manageriale.

Procesul de evaluare a performantelor profesionale individuale ale personalului are ca elemente de referinta:
– fisa postului, ca element de raportare la cerintele, activitatile si responsabilitatile corespunzatoare postului;
– obiectivele profesionale individuale stabilite pentru perioada evaluata;
– criteriile de evaluare a performantelor profesionale individuale, stabilite in conditiile regulamentului.

Procedura de evaluare cuprinde doua etape:
– completarea fisei de evaluare de catre evaluator;
– interviul.


Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]
Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.