Pentru comunicare profesională JURIDICE.ro recomandă Infinit PR
TOP LEGAL
Print Friendly, PDF & Email

Procuror retinut pentru luare de mita

26.10.2012 | JURIDICE.ro

Vineri, 26 octombrie 2012, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a incuviintat arestarea preventiva a inculpatului NITA Marin, procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Oltenita, potrivit unui comunicat al CSM.

Avand in vedere punerea in miscare a actiunii penale fata de domnul procuror, Sectia pentru procurori a CSM a dispus suspendarea sa din functie.

DNA a dat publicitatii urmatorul comunicat:

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie efectueaza cercetari penale fata de inculpatii:

NITA MARIN, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Oltenita, desfasurandu-si activitatea la Parchetul de pe langa Tribunalul Calarasi ca urmare a delegarii, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de luare de mita si

IORDACHE GHEORGHITA, persoana fara calitate speciala, in sarcina caruia s-a retinut complicitate la infractiunea de luare de mita.

Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori a rezultat urmatoarea stare de fapt:
In cursul lunii iunie 2012, in calitate de procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Calarasi, inculpatul Nita Marin a pretins de la un denuntator, direct si prin intermediul lui Iordache Gheorghita, suma de 5.000 euro, cu titlu de mita, pentru a dispune fata de denuntator o solutie de netrimitere in judecata pentru instigare la infractiunea de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, intr-o cauza penala pe care o avea in instrumentare. Dupa ce a primit de la denuntator suma de 2.000 de euro, ca prima transa din banii pretinsi, inculpatul a dispus fata de denuntator scoaterea de sub urmarirea penala si i-a comunicat in scris solutia.
La data de 25 octombrie 2012, dupa ce a pretins diferenta de bani solicitata in scopul mentionat mai sus, inculpatul Nita Marin a primit de la o persoana din anturajul denuntatorului suma de 2.500 de euro, reprezentand o a doua transa din totalul de 5.000 de euro. Cu aceasta ocazie, procurorii au procedat la constatarea infractiunii flagrante.
In demersul sau, inculpatul Nita Marin a fost sprijinit de inculpatul Iordache Gheorghita, care a intermediat atat relatiile dintre procuror si denuntator cat si pretinderea sumelor de bani cu titlu de mita.

Inculpatilor li s-au adus la cunostinta acuzatiile in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala. La datele de 25, respectiv 26 octombrie 2012, procurorii au dispus retinerea inculpatilor Nita Marin si Iordache Gheorghita pe un termen de 24 de ore, urmand a fi prezentati Curtii de Apel Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pe un termen de 29 de zile.

Punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala necesara in vederea propunerii unor masuri preventive, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.


Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Newsletter
Publicitate
Corporate
Membership