Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

INFO-DNA, 29 octombrie 2012


29 octombrie 2012 | Daniela GHICAJANU, Sorin-Ioan DUMITRASCU, Daniela GHICAJANU
Secţiuni: Content, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Biroul de informare al DNA a adus la cunostinta public faptul ca procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Pitesti au dispus trimiterea in judecata a inculpatilor: I. S. A., functionar public in cadrul Autoritatii Nationale a Vamilor (A.N.V.)– Directia Antifrauda – Centrul de Informatii Vamale, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de luare de mita, in forma continuataC. M., functionar public (inspector asistent) in cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala – Directia Antifrauda Fiscala, T. M., functionar public in cadrul Autoritatii Nationale a Vamilor si MODAN ADRIAN, functionar public in cadrul Autoritatii Nationale a Vamilor – Directia Judeteana pentru Accize si Operatiuni Vamale Valcea, in sarcina carora s-a retinut infractiunea de luare de mitaC. S. si F. D., administratori ai SC GEOALCO SRL si respectiv SC TERMOVIL SRL Rm.Valcea, in sarcina carora s-au retinut urmatoarele infractiuni: dare de mita, in forma continuata si complicitate la infractiunea de luare de mita, in forma continuata.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In perioada februarie–noiembrie 2008, inculpatul I. S. A., in calitate de functionar public in cadrul A.N.V.– Directia Antifrauda – Centrul de Informatii Vamale, a primit de la un denuntator, reprezentantul unor societati comerciale cu obiect de activitate in domeniul producerii de alcool, cu titlu de mita, suma de 27.000 euro pentru a-si incalca atributiile de serviciu si pentru a acorda protectie ilicita societatilor comerciale controlate de persoana de la care a primit banii. Banii au fost primiti prin intermediul inculpatilor F. D. si C. S..

De la acelasi denuntator, in perioada martie–iulie 2008, inculpatii C. M., inspector asistent in cadrul A.N.A.F. – Directia Antifrauda Fiscala, Tutuianu Marian, functionar public in cadrul A. N. V. si M. A., functionar public in cadrul A. N. V.- Directia Judeteana pentru Accize si Operatiuni Vamale Valcea, au primit fiecare diverse sume de bani cuprinse intre 2.000 lei si 1.000 lei, cu titlu de mita. Banii au fost primiti pentru ca functionarii respectivi sa isi incalce atributiile de serviciu si sa favorizeze firmele controlate de denuntator.
De asemenea, in acelasi scop ca cel mentionat mai sus, in perioada februarie 2008 – mai 2009, inculpatul I. S. A. a primit de la inculpatii F. D. si C. S., administratori ai SC GEOALCO SRL si respectiv SC TERMOVIL SRL Rm.Valcea, societati comerciale cu obiect principal de activitate producerea alcoolului, suma totala de 96.000 de euro cu titlu de mita.

In vederea confiscarii, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unor sume de bani, bunuri mobile si imobile apartinand inculpatilor I. S. A, C. M., T. M, si F. D.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Tribunalul Valcea.

:: sursa: www.pna.ro

Sorin-Ioan DUMITRASCU
student, Universitatea Romano-Americana, Facultatea de Drept

Daniela GHICAJANU
student, Universitatea Babes-Bolyai Cluj-Napoca, Facultatea de Drept

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro