Secţiuni » Arii de practică » Business » Insolvenţă
Insolvenţă
DezbateriCărţiProfesionişti
 

PIPEREA SI ASOCIATII a obtinut recunoasterea juridica a notiunii de Grup de societati in jurisprudenta nationala
30.10.2012 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

In data de 3 septembrie 2012, Tribunalul Galati s-a pronuntat asupra unei cereri de conexare a doua dosare ce aveau ca obiect doua cauze privind procedura insolventei a doi debitori diferiti. Cererea a fost formulata de avocatul debitoarei SC Intfor SA, Gheorghe Piperea, care a solicitat conexarea dosarului nr. 5739/121/2011, aflat pe rolul Tribunalului Galati, la cauza inregistrata sub nr. 8465/121/2011, aflata pe rolul aceleiasi instante.

Judecatorul sindic, avand in vedere dispozitiile art. 20 si art. 148 alin. (2) din Constitutia Romaniei si art. 164 CPC, a admis cererea de conexare, dispunand conexarea cauzei inregistrate sub nr.  5739/121/2011, la dosarul  nr. 8465/121/2011. Conexarea s-a dispus la acest din urma dosar intrucat obiect al acestuia il face Societatea dominanta din grup.

Instanta de judecata, ratificand argumentele SCA PIPEREA SI ASOCIATII, a retinut ca in practica si legislatia romana nu au mai fost intalnite asemenea situatii in cauzele privitoare la insolventa, dar in viziunea constanta a Curtii de Justitie a Uniunii Europene (speta AkzoNobel cauza C97/08) grupul de societati este titularul unei intreprinderi complexe care totalizeaza intreprinderile ale caror titulari sunt societatile contractante, independent de statutul juridic al acestei entitati si de modul de finantare. Astfel, in mod just, a considerat Tribunalul Galati ca exista o stransa legatura intre cele doua cauze, obiectul fiind acelasi.

Motivarea instantei si comentariile asupra argumentelor judecatorului sindic vor face obiectul unui articol ce urmeaza a fi publicat in revista Curierul Judiciar.

Secţiuni: Content, Insolvență | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO