Secţiuni » Arii de practică » Business » Insolvenţă
Insolvenţă
DezbateriCărţiProfesionişti

PIPEREA SI ASOCIATII a obtinut recunoasterea juridica a notiunii de Grup de societati in jurisprudenta nationala


30 octombrie 2012 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

In data de 3 septembrie 2012, Tribunalul Galati s-a pronuntat asupra unei cereri de conexare a doua dosare ce aveau ca obiect doua cauze privind procedura insolventei a doi debitori diferiti. Cererea a fost formulata de avocatul debitoarei SC Intfor SA, Gheorghe Piperea, care a solicitat conexarea dosarului nr. 5739/121/2011, aflat pe rolul Tribunalului Galati, la cauza inregistrata sub nr. 8465/121/2011, aflata pe rolul aceleiasi instante.

Judecatorul sindic, avand in vedere dispozitiile art. 20 si art. 148 alin. (2) din Constitutia Romaniei si art. 164 CPC, a admis cererea de conexare, dispunand conexarea cauzei inregistrate sub nr.  5739/121/2011, la dosarul  nr. 8465/121/2011. Conexarea s-a dispus la acest din urma dosar intrucat obiect al acestuia il face Societatea dominanta din grup.

Instanta de judecata, ratificand argumentele SCA PIPEREA SI ASOCIATII, a retinut ca in practica si legislatia romana nu au mai fost intalnite asemenea situatii in cauzele privitoare la insolventa, dar in viziunea constanta a Curtii de Justitie a Uniunii Europene (speta AkzoNobel cauza C97/08) grupul de societati este titularul unei intreprinderi complexe care totalizeaza intreprinderile ale caror titulari sunt societatile contractante, independent de statutul juridic al acestei entitati si de modul de finantare. Astfel, in mod just, a considerat Tribunalul Galati ca exista o stransa legatura intre cele doua cauze, obiectul fiind acelasi.

Motivarea instantei si comentariile asupra argumentelor judecatorului sindic vor face obiectul unui articol ce urmeaza a fi publicat in revista Curierul Judiciar.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii