Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Activitatea Plenului Senatului – 30 octombrie 2012


30 octombrie 2012 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Şedinţa plenului Senatului de marţi, 30 octombrie, a început cu secvenţa de declaraţii politice, după care au fost aprobate programul de lucru şi ordinea de zi curente, cu modificările propuse. Ordinea de zi a cuprins dezbaterea iniţiativelor legislative şi voturi finale pe iniţiativele dezbătute.

A fost prezentată plenului o Notă privind adoptarea tacită, prin împlinirea termenului la 16, 23, 24 şi 29 octombrie 2012, a următoarelor iniţiative legislative:
1. Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 29/2012 privind prorogarea termenului prevăzut la art. III din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 98/2011 pentru modificarea Legii nr. 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, precum şi pentru stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor administrate privat.
2. Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 32/2012 privind organismele de plasament colectiv în valori mobiliare şi societăţile de administrare a investiţiilor, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 297/2004 privind piaţa de capital.
3. Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 45/2012 pentru completarea art. 1 al Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 88/2001 privind înfiinţarea Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie.
4. Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 35/2012 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul sanitar.
5. Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 34/2012 pentru stabilirea cadrului instituţional de acţiune în scopul utilizării durabile a pesticidelor pe teritoriul României.
6. Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 36/2012 privind unele măsuri de reorganizare şi pentru modificarea Legii nr. 202/1998 privind organizarea Monitorului Oficial al României.
7. Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 39/2012 privind trecerea unor imobile în proprietatea publică a statului.
8. Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 46/2012 privind modificarea Titlului I al Legii nr. 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 67/2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, a Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001 şi a Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, precum şi unele măsuri pentru buna organizare şi desfăşurare a alegerilor pentru Camera Deputaţilor şi Senat din anul 2012.
9. Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 47/2012 pentru modificarea şi completarea unor acte normative şi reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare.

Plenul a aprobat transmiterea Camerei Deputaţilor, ca primă Cameră sesizată, a următoarelor iniţiative legislative:
1. Propunerea legislativă pentru înfiinţarea Corpului de Asistenţă Juridică Militară;
2. Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea art. 9 din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare;
3. Propunerea legislativă privind înfiinţarea Tribunalelor specializate pentru conflicte de muncă şi asigurări sociale;
4. Propunerea legislativă pentru modificarea art. 227 al Legii nr. 1/2011 a educaţiei naţionale.

Plenul Senatului a adoptat următoarele iniţiative legislative:
• Proiectul de lege privind schimbarea denumirii comunei Ciuhoi, judeţul Bihor precum şi a reşedinţei de comună;
• Proiectul de lege privind ratificarea Scrisorii de intenţie semnată de autorităţile române la Bucureşti, la 9 iunie 2011, aprobată prin Decizia Consiliului Directorilor Executivi ai Fondului Monetar Internaţional din 27 iunie 2011, a Scrisorii de intenţie semnată de autorităţile române la Bucureşti, la 14 septembrie 2011, aprobată prin Decizia Consiliului Directorilor Executivi ai Fondului Monetar Internaţional din 29 septembrie 2011, a Scrisorii de intenţie semnată de autorităţile române la Bucureşti, la 2 decembrie 2011, aprobată prin Decizia Consiliului Directorilor Executivi ai Fondului Monetar Internaţional din 19 decembrie 2011, a Scrisorii de intenţie semnată de autorităţile române la Bucureşti, la 28 februarie 2012, aprobată prin Decizia Consiliului Directorilor Executivi ai Fondului Monetar Internaţional din 21 martie 2012 și a Scrisorii de intenţie semnată de autorităţile române la Bucureşti, la 8 iunie 2012, aprobată prin Decizia Consiliului Directorilor Executivi ai Fondului Monetar Internaţional din 22 iunie 2012;
• Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 52/2012 pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 7/2006 privind instituirea Programului de dezvoltare a infrastructurii şi a unor baze sportive din spaţiul rural;
• Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 49/2012 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 24/2010 privind implementarea programului de încurajare a consumului de fructe proaspete în şcoli.

Au fost respinse la vot următoarele iniţiative legislative:
• Proiectul de lege privind modificarea şi completarea Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011;
• Propunerea legislativă privind modificarea şi completarea Codului Penal al României din 21 iunie 1986, republicat, cu modificările şi completările ulterioare;
• Proiectul de lege privind suplimentele alimentare;
• Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 23/2012 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, precum şi pentru prorogarea termenului prevăzut la art. III din Titlul XVI al Legii nr. 247/2005 privind reforma în domeniul proprietăţii şi justiţiei, precum şi unele măsuri adiacente.

S-a retrimis la comisie Propunerea legislativă pentru completarea alineatului 3 al articolului 11 din Ordonanţa de urgenţă nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice.

În urma dezbaterii Punctului de vedere al Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări cu privire la situaţia de incompatibilitate a domnului senator Mircea Diaconu, plenul Senatului s-a pronunţat, prin vot electronic secret, împotriva încetării mandatului de senator al domnului senator Mircea Diaconu, rezultatul fiind de 23 de voturi pentru, 32 împotrivă şi 10 abţineri.

Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional









Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro