Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept constituţional
Drept constituţional
DezbateriCărţiProfesionişti

Regulamentul privind desfasurarea concursului pentru ocuparea posturilor de magistrati-asistenti ai Curtii Constitutionale
31.10.2012 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Drept constitutional, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 731 din data de 29 octombrie 2012 a fost publicata Hotararea Curtii Constitutionale nr. 26/2012 pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea si desfasurarea concursului pentru ocuparea posturilor vacante din cadrul Corpului magistratilor-asistenti ai Curtii Constitutionale.

Regulamentul stabileste modul de organizare si desfasurare a concursului pentru ocuparea posturilor vacante din cadrul Corpului magistratilor-asistenti ai Curtii Constitutionale.

Potrivit Regulamentului, ocuparea posturilor vacante de magistrat-asistent se face prin concurs la care pot participa magistratii care au o vechime in magistratura de cel putin 6 ani sau o vechime in magistratura, in calitate de judecator sau procuror, de cel putin 4 ani ori detin titlul de doctor in drept.

Ocuparea postului vacant de prim-magistrat-asistent se face prin concurs, la care pot participa magistratii-asistenti-sefi ai Curtii Constitutionale cu o vechime de cel putin 2 ani in aceasta functie sau magistratii-asistenti ai Curtii Constitutionale care detin titlul de doctor in drept.

Ocuparea posturilor vacante de magistrat-asistent-sef se face prin concurs, la care pot participa magistratii-asistenti ai Curtii Constitutionale cu cel putin 3 ani vechime in aceasta functie sau care detin titlul de doctor in drept.

Ocuparea posturilor vacante de magistrat-asistent stagiar se face prin concurs, la care pot participa persoanele care indeplinesc conditiile de intrare in magistratura prevazute de art. 14 alin. (2) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor.

Concursul pentru ocuparea posturilor vacante din cadrul Corpului magistratilor-asistenti ai Curtii Constitutionale consta in urmatoarele etape succesive:
– selectia dosarelor de concurs;
– proba practica de operare pe calculator;
– proba scrisa la o limba straina la alegere dintre engleza, franceza, germana, italiana, rusa si spaniola;
– proba scrisa pentru verificarea cunostintelor teoretice de specialitate;
– proba orala.

Regulamentul detaliaza aspecte privind:
– publicitatea concursului;
– dosarul de concurs;
– constituirea comisiilor de concurs si de solutionare a contestatiilor, precum si atributiile acestora;
– etapele concursului;
– solutionarea contestatiilor;
– validarea rezultatelor finale ale concursului.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti