Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ. Incompatibilitatea judecatorului care si-a spus parerea asupra pricinii


2 noiembrie 2012 | Corina CIOROABĂ, Corina CIOROABĂ

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că în situaţia în care acelaşi judecător a pronunţat şi prima şi a doua hotărâre în dosarul aflat în al doilea ciclu procesual (ca urmare a casării primei hotărâri şi trimiterii cauzei pentru rejudecare aceleiaşi instanţe) au fost încălcate prevederile art. 27 pct. 7 C. proc. civ., potrivit cărora este incompatibil judecătorul care şi-a spus părerea cu privire la pricina care se judecă. În speţă, judecătorul în cauză a soluţionat fondul cauzei, obligând ministerul de resort să emită certificatul de atestare a dreptului de proprietate asupra terenului în litigiu, spunându-şi astfel părerea cu privire la pricină, iar ulterior, ca urmare a casării primei hotărâri şi trimiterii cauzei pentru rejudecare aceleiaşi Curţi de Apel, a admis din nou acţiunea, situaţie care îl făcea incompatibil să judece a doua oară aceeaşi cauză. Prin urmare, Înalta Curte a admis recursul şi a trimis din nou cauza spre rejudecare aceleiaşi instanţe. (Decizia nr. 1716/2012 prounţată în recurs de Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect obligarea Ministerului Transporturilor la eliberarea certificatului de atestare a dreptului de proprietate asupra unui teren)

Corina CIOROABĂ

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii