TOP LEGAL
Print Friendly, PDF & Email

Lansare de carte: Dreptul afacerilor | Bazil Oglinda
02.11.2012 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

UPDATE: VIDEO

Avocatul Bazil Oglinda, partener in cadrul societatii ONV LAW si titular al cursurilor de Dreptul afacerilor si Drept societar in cadrul ASE Bucuresti, a lansat recent volumul “Dreptul Afacerilor”, in cadrul conferintei Contractul in noul Cod civil. Capcane si solutii.

In cadrul evenimentului, moderat de catre dr. Adriana Almasan, prodecan al Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti, au vorbit despre lucrare prof. univ. dr. Victor Babiuc si dr. Andrei Savescu.

Lucrarea este dedicata in mod special studentilor disciplinelor “Dreptul afacerilor”, “Dreptul comercial” ori “Teoria generala a obligatiilor”, masteranzilor de la programe de dreptul afacerilor, precum si teoreticienilor si practicienilor dreptului, care se intalnesc cu probleme juridice, mai ales de natura contractuala in mediul afacerilor.

Cartea are in vedere modificarile aduse Noului Cod Civil, iar in prima parte a lucrarii sunt abordate institutiile ce tin de teoria generala a dreptului privat, cu unele particularitati ale acestora in afaceri. In a doua parte, care este dedicata teoriei generale a contractului, sunt abordate conceptele juridice specifice materiei in dinamica acestora, de la formarea contractelor si pana la incetarea raporturilor juridice contractuale, cu particularitatile lor in mediul de afaceri.

Lucrarea este prima dintr-un ciclu de trei, dedicat dreptului afacerilor. Urmatorul volum vizeaza problematica garantiilor contractuale si a contractelor speciale in afaceri, iar cel de-al treilea va aborda materia profesionistilor in afaceri.

Despre Bazil Oglinda

Bazil Oglinda coordoneaza practica de litigii/arbitraj, contracte si achizitii publice, drept sportiv in cadrul ONV LAW si este deseori solicitat ca expert pe diverse probleme controversate din dreptul privat roman, in fata unor instante straine sau curti de arbitraj internationale.

Are o importanta experienta arbitrala si a coordonat echipa de avocati in litigii, decurgand din contracte interne si internationale (de vanzare-cumparare de marfuri, distributie, antrepriza etc.), precum si litigii in domeniul achizitiilor publice.

Din anul 2006, Bazil Oglinda este arbitru in cadrul Curtii de Arbitraj Comercial International, de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei, iar din 2010 este membru al listei de arbitri a Curtii de Arbitraj de pe langa Camera de Comert, Industrie si Navigatie din Constanta.

Bazil Oglinda este avocat in Baroul Bucuresti din 1998 si din anul 2000 este partener fondator al ONV LAW.  El este doctor in drept comercial din anul 2003.

Despre ONV LAW

ONV LAW, societate de avocatura de business, infiintata in anul 2000, a reprezentat pana acum cu succes sute de clienti in litigii, arbitraje comerciale, la incheierea de contracte sau la pregatirile pentru participarea la achizitii publice, concesiuni ori la proceduri similare Parteneriatelor Public Private – PPP. Avocatii sai sunt specializati si in domeniile drept sportiv, fuziuni si achizitii, asigurari, energie regenerabila, proprietate intelectuala, imobiliare, dreptul muncii, dar si drept societar. Pentru a le asigura clientilor sai dezvoltarea si in alte jurisdictii, in anul 2009, ONV LAW a devenit membru al Legal Netlink Alliance, o structura internationala de firme de avocatura independente, atent selectionate.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate