Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul sportului
Dreptul sportului
CărţiProfesionişti
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
Masterclass US Litigators
Dreptul sportului Flux informații

Lansare de carte: Dreptul afacerilor | Bazil Oglinda

2 noiembrie 2012 | JURIDICE.ro

UPDATE: VIDEO

Avocatul Bazil Oglinda, partener in cadrul societatii ONV LAW si titular al cursurilor de Dreptul afacerilor si Drept societar in cadrul ASE Bucuresti, a lansat recent volumul “Dreptul Afacerilor”, in cadrul conferintei Contractul in noul Cod civil. Capcane si solutii.

In cadrul evenimentului, moderat de catre dr. Adriana Almasan, prodecan al Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti, au vorbit despre lucrare prof. univ. dr. Victor Babiuc si dr. Andrei Savescu.

Lucrarea este dedicata in mod special studentilor disciplinelor “Dreptul afacerilor”, “Dreptul comercial” ori “Teoria generala a obligatiilor”, masteranzilor de la programe de dreptul afacerilor, precum si teoreticienilor si practicienilor dreptului, care se intalnesc cu probleme juridice, mai ales de natura contractuala in mediul afacerilor.

Cartea are in vedere modificarile aduse Noului Cod Civil, iar in prima parte a lucrarii sunt abordate institutiile ce tin de teoria generala a dreptului privat, cu unele particularitati ale acestora in afaceri. In a doua parte, care este dedicata teoriei generale a contractului, sunt abordate conceptele juridice specifice materiei in dinamica acestora, de la formarea contractelor si pana la incetarea raporturilor juridice contractuale, cu particularitatile lor in mediul de afaceri.

Lucrarea este prima dintr-un ciclu de trei, dedicat dreptului afacerilor. Urmatorul volum vizeaza problematica garantiilor contractuale si a contractelor speciale in afaceri, iar cel de-al treilea va aborda materia profesionistilor in afaceri.

Despre Bazil Oglinda

Servicii JURIDICE.ro

Interviuri JURIDICE.ro

Evenimente juridice

Arbitraj comercial

Bazil Oglinda coordoneaza practica de litigii/arbitraj, contracte si achizitii publice, drept sportiv in cadrul ONV LAW si este deseori solicitat ca expert pe diverse probleme controversate din dreptul privat roman, in fata unor instante straine sau curti de arbitraj internationale.

Are o importanta experienta arbitrala si a coordonat echipa de avocati in litigii, decurgand din contracte interne si internationale (de vanzare-cumparare de marfuri, distributie, antrepriza etc.), precum si litigii in domeniul achizitiilor publice.

Din anul 2006, Bazil Oglinda este arbitru in cadrul Curtii de Arbitraj Comercial International, de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei, iar din 2010 este membru al listei de arbitri a Curtii de Arbitraj de pe langa Camera de Comert, Industrie si Navigatie din Constanta.

Bazil Oglinda este avocat in Baroul Bucuresti din 1998 si din anul 2000 este partener fondator al ONV LAW.  El este doctor in drept comercial din anul 2003.

Despre ONV LAW

ONV LAW, societate de avocatura de business, infiintata in anul 2000, a reprezentat pana acum cu succes sute de clienti in litigii, arbitraje comerciale, la incheierea de contracte sau la pregatirile pentru participarea la achizitii publice, concesiuni ori la proceduri similare Parteneriatelor Public Private – PPP. Avocatii sai sunt specializati si in domeniile drept sportiv, fuziuni si achizitii, asigurari, energie regenerabila, proprietate intelectuala, imobiliare, dreptul muncii, dar si drept societar. Pentru a le asigura clientilor sai dezvoltarea si in alte jurisdictii, in anul 2009, ONV LAW a devenit membru al Legal Netlink Alliance, o structura internationala de firme de avocatura independente, atent selectionate.

Citeşte mai mult despre , , , , , ! Pentru condiţiile de publicare pe JURIDICE.ro detalii aici.
Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

Arii de practică
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Business
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul sportului
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Litigation
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protective
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi

Parteneri arii de practică  Specialişti


JURIDICE.ro
Main page
Cariere
Evenimente ⁞ 
Dezbateri
Profesionişti
Lawyers Week
WinLaw.ro
VIDEO
Servicii
Flux noutăţi
Selected ⁞ 
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi / JURIDICE NEXT
RSS  Publicare comunicate profesionale
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note, studii şi opinii juridice
ISSN 2066-0944
       Studii şi note de studiu
Revista revistelor
Autori  Condiţii de publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
       Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
       Dezlegarea unor chestiuni de drept
       Recurs în interesul legii
Curţi de apel ⁞ 
Tribunale ⁞ 
Judecătorii

Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

Proiecte speciale
Cărţi
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Mesaje de condoleanţe
Povestim cărţi
Războiul din Ucraina
Wisdom stories

Servicii J   Cont profesional [membership]   Catalog   Documentare   Comunicare   Revealing   Vizual   Website   Logo   Foto   Video   Talent Search   Recrutare   Evenimente   Directoare internaţionale