Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul sportului
Dreptul sportului
CărţiProfesionişti

Lansare de carte: Dreptul afacerilor | Bazil Oglinda


02.11.2012 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content, Dreptul sportului, VIDEO
JURIDICE - In Law We Trust

UPDATE: VIDEO

Avocatul Bazil Oglinda, partener in cadrul societatii ONV LAW si titular al cursurilor de Dreptul afacerilor si Drept societar in cadrul ASE Bucuresti, a lansat recent volumul “Dreptul Afacerilor”, in cadrul conferintei Contractul in noul Cod civil. Capcane si solutii.

In cadrul evenimentului, moderat de catre dr. Adriana Almasan, prodecan al Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti, au vorbit despre lucrare prof. univ. dr. Victor Babiuc si dr. Andrei Savescu.

Lucrarea este dedicata in mod special studentilor disciplinelor “Dreptul afacerilor”, “Dreptul comercial” ori “Teoria generala a obligatiilor”, masteranzilor de la programe de dreptul afacerilor, precum si teoreticienilor si practicienilor dreptului, care se intalnesc cu probleme juridice, mai ales de natura contractuala in mediul afacerilor.

Cartea are in vedere modificarile aduse Noului Cod Civil, iar in prima parte a lucrarii sunt abordate institutiile ce tin de teoria generala a dreptului privat, cu unele particularitati ale acestora in afaceri. In a doua parte, care este dedicata teoriei generale a contractului, sunt abordate conceptele juridice specifice materiei in dinamica acestora, de la formarea contractelor si pana la incetarea raporturilor juridice contractuale, cu particularitatile lor in mediul de afaceri.

Lucrarea este prima dintr-un ciclu de trei, dedicat dreptului afacerilor. Urmatorul volum vizeaza problematica garantiilor contractuale si a contractelor speciale in afaceri, iar cel de-al treilea va aborda materia profesionistilor in afaceri.

Despre Bazil Oglinda

Bazil Oglinda coordoneaza practica de litigii/arbitraj, contracte si achizitii publice, drept sportiv in cadrul ONV LAW si este deseori solicitat ca expert pe diverse probleme controversate din dreptul privat roman, in fata unor instante straine sau curti de arbitraj internationale.

Are o importanta experienta arbitrala si a coordonat echipa de avocati in litigii, decurgand din contracte interne si internationale (de vanzare-cumparare de marfuri, distributie, antrepriza etc.), precum si litigii in domeniul achizitiilor publice.

Din anul 2006, Bazil Oglinda este arbitru in cadrul Curtii de Arbitraj Comercial International, de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei, iar din 2010 este membru al listei de arbitri a Curtii de Arbitraj de pe langa Camera de Comert, Industrie si Navigatie din Constanta.

Bazil Oglinda este avocat in Baroul Bucuresti din 1998 si din anul 2000 este partener fondator al ONV LAW.  El este doctor in drept comercial din anul 2003.

Despre ONV LAW

ONV LAW, societate de avocatura de business, infiintata in anul 2000, a reprezentat pana acum cu succes sute de clienti in litigii, arbitraje comerciale, la incheierea de contracte sau la pregatirile pentru participarea la achizitii publice, concesiuni ori la proceduri similare Parteneriatelor Public Private – PPP. Avocatii sai sunt specializati si in domeniile drept sportiv, fuziuni si achizitii, asigurari, energie regenerabila, proprietate intelectuala, imobiliare, dreptul muncii, dar si drept societar. Pentru a le asigura clientilor sai dezvoltarea si in alte jurisdictii, in anul 2009, ONV LAW a devenit membru al Legal Netlink Alliance, o structura internationala de firme de avocatura independente, atent selectionate.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro