Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
Noutăţi legislative
 
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Legea privind raspunderea furnizorilor de servicii de trafic aerian
02.11.2012 | JURIDICE.ro

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 738 din data de 1 noiembrie 2012 a fost publicata Legea nr. 190/2012 privind raspunderea furnizorilor de servicii de trafic aerian.

Legea reglementeaza raspunderea civila a furnizorului de servicii de trafic aerian pentru repararea prejudiciilor produse unei terte parti in spatiul aerian national sau pe teritoriul national, care au survenit ca urmare a unei actiuni ori inactiuni culpabile a furnizorului de servicii de trafic aerian.

In vederea acoperirii raspunderii civile pentru repararea prejudiciilor, furnizorul de servicii de trafic aerian are obligatia sa incheie si sa detina, pe toata perioada furnizarii serviciilor de trafic aerian, un contract de asigurare. Suma minima asigurata este echivalentul in lei a 700 milioane DST (drepturi speciale de tragere -unitatea de contabilitate definita de Fondul Monetar International, utilizata de acesta pentru propriile tranzactii si operatiuni), pentru fiecare eveniment care a condus la producerea unor prejudicii.

Actul normativ stabileste ca furnizarea de servicii de trafic aerian in spatiul aerian national fara a detine un contract de asigurare in vigoare, constituie contraventie care se sanctioneaza cu amenda de la 1.000.000 lei la 2.000.000 lei.


Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.