« Flux noutăţi
Selected Top LegalVideo
JurisprudenţăCEDOCJUECCRÎCCJJurisprudenţa curentă ÎCCJDezlegarea unor chestiuni de dreptRILCurţi de apelTribunaleJudecătorii
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMOF - Monitorul Oficial al RomânieiJOUE - Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Noutăţi legislative
 

Legea privind raspunderea furnizorilor de servicii de trafic aerian
02.11.2012 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 738 din data de 1 noiembrie 2012 a fost publicata Legea nr. 190/2012 privind raspunderea furnizorilor de servicii de trafic aerian.

Legea reglementeaza raspunderea civila a furnizorului de servicii de trafic aerian pentru repararea prejudiciilor produse unei terte parti in spatiul aerian national sau pe teritoriul national, care au survenit ca urmare a unei actiuni ori inactiuni culpabile a furnizorului de servicii de trafic aerian.

In vederea acoperirii raspunderii civile pentru repararea prejudiciilor, furnizorul de servicii de trafic aerian are obligatia sa incheie si sa detina, pe toata perioada furnizarii serviciilor de trafic aerian, un contract de asigurare. Suma minima asigurata este echivalentul in lei a 700 milioane DST (drepturi speciale de tragere -unitatea de contabilitate definita de Fondul Monetar International, utilizata de acesta pentru propriile tranzactii si operatiuni), pentru fiecare eveniment care a condus la producerea unor prejudicii.

Actul normativ stabileste ca furnizarea de servicii de trafic aerian in spatiul aerian national fara a detine un contract de asigurare in vigoare, constituie contraventie care se sanctioneaza cu amenda de la 1.000.000 lei la 2.000.000 lei.

Cuvinte cheie: ,
Secţiuni/categorii: Lege 9

Pentru toate secţiunile JURIDICE.ro click aici
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD