« Flux noutăţi
Selected Top LegalVideo
JurisprudenţăCEDOCJUECCRÎCCJJurisprudenţa curentă ÎCCJDezlegarea unor chestiuni de dreptRILCurţi de apelTribunaleJudecătorii
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMOF - Monitorul Oficial al RomânieiJOUE - Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO)
CărţiProfesionişti

CEDO. Condamnari impotriva Romaniei – 30 octombrie 2012
05.11.2012 | Sorin-Ioan DUMITRAȘCU

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a pronunțat în data de 30 octombrie 2012 hotărârea în cazul Andreșan vs. România.

Reclamantul, domnul Ilie Andreșan, arestat pe data de 30 aprilie 2001, pe baza unor suspiciuni că ar fi furat o sumă de bani de la angajatorul său, s-a plâns de faptul că a fost supus la rele tratamente de către doi agenți de poliție, în scopul obținerii unei declarații.

Curtea a constatat că au fost încălcate dispozițiile articolului 3 (Interzicerea torturii) din Convenţia pentru apărarea Drepturilor Omului şi a Libertăţilor fundamentale, acordând reclamantului 10.000 Euro daune morale și 300 Euro cheltuieli de judecată.

>> Hotărârea

***

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a pronunțat în data de 30 octombrie 2012 hotărârea în cazul Ardelean vs. România.

Reclamantul, domnul Ioan Ardelean, în cursul anului 2004, în timp ce dorea să își obțină pașaportul, a constatat că era dat în urmărire pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune. Domnul Ioan Ardelean a fost ținut în arest preventiv, în Penitenciarul Oradea, de pe data de 13 martie 2004, până pe data de 26 aprilie 2005.

Acesta s-a plâns atât de condițiile precare din penitenciar, cât și de nejudecarea cauzei într-un termen rezonabil.

Curtea a constatat că au fost încălcate dispozițiile articolului 3 (Interzicerea torturii) și ale articolului 6, alineat 1 (Dreptul la un proces echitabil) din Convenţia pentru apărarea Drepturilor Omului şi a Libertăţilor fundamentale, acordând reclamantului 4.100 Euro daune morale.

>> Hotărârea

***

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a pronunțat în data de 30 octombrie 2012 hotărârea în cazul E. M. vs. România.

Reclamanta, doamna E. M., a fost reprezentată de către doamna Livia Alina Dumitru și de către domnul Alexandru Marin, avocați în cadrul Baroului București. Aceasta s-a plâns de ineficacitatea cercetărilor efectuate în urma plângerilor penale depuse împotriva soțului dânsei, plângeri ce aveau ca obiect fapte de violență domestică.

Curtea a constatat că au fost încălcate dispozițiile articolului 3 (Interzicerea torturii) din Convenţia pentru apărarea Drepturilor Omului şi a Libertăţilor fundamentale, acordând reclamantei 7.500 Euro daune morale și 178 Euro cheltuieli de judecată.

>> Hotărârea

Sorin-Ioan DUMITRASCU

Cuvinte cheie: , ,
Secţiuni/categorii: CEDO

Pentru toate secţiunile JURIDICE.ro click aici
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD