Secţiuni » Executori judecătoreşti
Executori judecătoreşti
Official partner: Uniunea Naţională a Executorilor Judecătoreşti din România

Efectul popririlor asupra ANRP
05.11.2012 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Executori judecătorești
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 1 noiembrie 2012, conducerea Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor a discutat cu presedintele si vicepresedintele Uniunii Nationale a Executorilor Judecatoresti, Marius Crafcenco, respectiv Mihai Ducu, despre modul in care sunt puse in executare acte juridice care nu au valoare de titluri executorii, executarea, in astfel de cazuri, avand ca finalitate prejudicierea bugetului Autoritatii, potrivit unui comunicat al ANRP.

In prezent, ANRP se confrunta cu popriri dispuse de catre executorii judecatoresti in dosare de executare intocmite pe baza deciziilor Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor, care ar trebui valorificate in litera legii speciale (Legea nr. 247/2005), prin emiterea unui titlu de plata sau de conversie, dupa caz. Aceste executari silite au avut un impact semnificativ asupra bugetului ANRP si, implicit, a Statului Roman, prin pagubele create, iar demersurile ulterioare de reparare a prejudiciului necesita un termen foarte lung, existand posibilitatea ca unele sume sa nu mai poata fi recuperate.

Presedintele ANRP, George Baesu, a subliniat ca institutia pe care o conduce va intreprinde toate demersurile necesare pentru recuperarea sumelor extrase fara temei legal din conturile Autoritatii.

S-a stabilit ca Autoritatea sa trimita catre UNEJ o situatie detaliata din care sa reiasa fiecare aspect prezentat, urmand ca presedintele Marius Crafcenco sa discute despre aceasta problema in cadrul institutiei pe care o conduce si la nivelul Camerei Executorilor Judecatoresti Bucuresti.

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti