Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Judecatorii ad-interim ai Tribunalului Functiei Publice
06.11.2012 | Elena-Mirela SIPOȘ


In Jurnalul Oficial al Uniunii Europene seria L303 din data de 31 octombrie 2012 a fost publicat Regulamentul (EU, EURATOM) nr. 979/2012 al Parlamentului European si al Consiliului privind judecatorii ad-interim ai Tribunalului Functiei Publice a Uniunii Europene.

Consiliul a hotarat in unanimitate, la propunerea Curtii de Justitie, stabilirea unei liste de numire a trei persoane in functia de judecator ad-interim, acestia fiind alesi dintre fostii membri ai CJUE, care vor avea posbilitate de a sta la dispozitia Tribunalului Functiei Publice. Se va recurge la un judecator ad-interim in situatia in care se constata ca un judecator al TFPUE nu va putea participa la solutionarea cauzelor din motive medicale, care vor impiedica participarea judecatorului pana la trei luni. Asadar, judecatorii ad-interim isi exercita functia, indeplinind prerogativele de judecator doar in cauzele care le-au fost incredintate.

In situatia in care Tribunalul anticipeaza un caz previzibil de impiedicare, judecatorul ad-interim nu isi va putea exercita functia decat in lipsa efectiva a judecatorului Tribunalului Functiei Publice.

Numele judecatorilor ad-interim pot fi radiate de pe lista in caz de deces sau demisie, ori in cazul adoptarii unei decizii de inlaturare a acestora din functie. Un judecator ad-interim, al carui nume a fost radiat de pe liste, va fi inlocuit printr-o procedura stabilita.

Remuneratia unui judecator ad-interim reprezinta cuantumul egal cu o treizecime din salariul lunar al judecatorilor, pentru fiecare zi in care isi exercita functia.

Regulamentul  nr. 979/2012 este obligatoriu si are aplicabilitate directa in statele membre ale Uniunii Europene.

Elena-Mirela SIPOS
Centrul de Excelenta Academica

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate