Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
2 comentarii | 
Print Friendly, PDF & Email

ICCJ. Plangere impotriva actelor procurorului de netrimitere in judecata. Inadmisibilitate recurs
08.11.2012 | Corina CIOROABĂ, Corina CIOROABĂ

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins ca inadmisibil recursul declarat împotriva sentinţei penale pronunţate în materia plângerii împotriva rezoluţiei/ordonanţei procurorului de netrimitere în judecată. Înalta Curte a precizat că printre modificările aduse Codului de procedură penală de către Legea nr. 202/2010 privind unele măsuri pentru accelerarea soluţionării proceselor se regăseşte şi suprimarea unor căi de atac, respectiv şi a recursului împotriva hotărârilor pronunţate în primă instanţă în materia plângerii împotriva rezoluţiilor şi ordonanţelor procurorului de netrimitere în judecată. În acest sens, dispoziţiile art. 2781 alin. (10) C. proc. pen., astfel cum au fost modificate prin Legea nr. 202/2010, prevăd că sentinţa judecătorului prin care s-a respins plângerea, cu consecinţa menţinerii rezoluţiei sau ordonanţei de neurmărire penală, respectiv de netrimitere în judecată, este definitivă. Prin urmare, întrucât petiţionara a formulat o cale de atac neprevăzută de legea în vigoare, Înalta Curte  a respins ca inadmisibil recursul. (Decizia nr. 987 din 2 aprilie 2012 pronunţată în recurs de Secţia penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect plângere penală formulată împotriva unor comisari de poliţie)

Corina CIOROABĂ


Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Au fost scrise până acum 2 de comentarii cu privire la articolul “ICCJ. Plangere impotriva actelor procurorului de netrimitere in judecata. Inadmisibilitate recurs”

 1. Ioan PITICAR spune:

  repostare…

  Una dintre marile INEPTII MODERAT, care stimuleAza coruptia si incalca flagrant principiul CEDO al dublului grad de jurisdictie.

  Legea trebuie URGENT modificata!

  A doua mare enormitate a pseudo-juristilor legiuitori romani, dupa vestita abrogare a bancrutei frauduloase din C.pen de catre MODERAT.
  Tot pe motive …obscure…

  MODERAT

  • dublul grad de jurisdictie in penal se refera la judecarea pe fond a cauzei, adica in acele proceduri penale in care se stabileste vinovatia / nevinovatia persoanei.
   In cazul mentionat nu se discuta SUB NICI O FORMA vinovatia / nevinovatia persoanei ci EXCLUSIV modul in care Parchetul isi indeplineste atributiile referitor la instrumentarea si solutionarea unui dosar penal.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.