Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

Outside the EU Procurement Directives – Inside the Treaty? European Procurement Law Series, Vol. 4 |Dacian Dragos, Roberto Caranta


9 noiembrie 2012 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Achizitii publice, Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Semnalam aparitia lucrarii Outside the EU Procurement Directives – Inside the Treaty?  European Procurement Law Series, Vol. 4, a autorilor Dacian Dragos si Roberto Caranta, aparuta la DJØF Publishing 2012.

Majoritatea contractelor de achizitii publice scapa rigorii Directivelor europene in materie, fiind fie sub pragurile valorice stabilite de acestea din urma, fie considerate ca privind servicii non-prioritare. CJUE a impus insa si pentru aceste contracte respectarea principiilor nediscriminarii si transparentei, atunci cand exista un interes transfrontalier in atribuirea lor. Statele Membre au primit anumite linii directoare prin jurisprudenta Curtii si prin comunicarile Comisiei Europene, insa in mare parte au putere de apreciere in a reglementa contractele neacoperite de directive.

Aceasta carte prezinta si analizeaza reglementarile si jurisprudenta nationale din mai multe state membre ale Uniunii Europene (Franta, Italia, Marea Britanie, Germania, Danemarca, Spania, Polonia si Romania), adoptate ca raspuns la jurisprudenta CJUE, subliniind atat bunele practici cat si teritorii de incertitudine. Ea contine si un capitol despre dreptul UE in aceast materie, dar si capitole comparative transversale. Cartea se doreste o analiza menita a sustine procesul de redactare a noilor directive europene in domeniu, aflat in curs de desfasurare.

Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro