Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti
D&B DAVID SI BAIAS
 

NNDKP a discutat despre Noul Cod Civil, investigatiile de concurenta si aspecte de fiscalitate intr-o noua editie Lex Atelier
09.11.2012 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Cele trei seminarii simultane organizate de Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) au abordat unele din cele mai actuale teme cu impact asupra mediului de afaceri: probleme actuale de structurare si executare a contractelor de credit si garantiilor, modalitati specifice de inchidere a investigatiilor de concurenta fara impunerea de amenzi sau cu reducerea acestora, precum si noutati legislative fiscale relevante pentru perioada 2012-2013.

In timpul workshop-ului pe probleme actuale de structurare si executare a contractelor de credit si garantiilor, reprezentantii bancilor au fost interesati de modul in care a evoluat in practica aplicarea Noului Cod Civil si problemele si nuantele practice pe care le implica schimbarile intervenite, cat si de implicatiile pe care le va avea Noul Cod de Procedura Civila asupra executarii silite a garantiilor, intr-o noua reglementare care va aduce schimbari majore.

Workshop-ul a fost sustinut de Valentin Voinescu si Cristian Militaru (avocati seniori in departamentul de drept bancar, respectiv litigii) si moderat de Alina Radu, partener si coordonator al practicii de drept bancar si finantari al NNDKP.

Dezbaterile din cadrul seminarului dedicat dreptului concurentei au vizat masura in care modalitatile specifice de inchidere a investigatiilor de concurenta fara impunerea de amenzi sau cu reducerea amenzilor reprezinta o renuntare in fapt la dreptul de a te adresa instantei. Concret, participantii au discutat despre aspectele pe care le mai pot contesta companiile in instanta in cazurile de recunoastere a faptei/beneficiere de clementa/acceptare de angajamente in investigatiile Consiliului Concurentei, cu accent pe sansele de succes ale unei astfel de actiuni.

Dezbaterile au fost moderate de Simona Neagu (Partener in departamentul de litigii) si Georgeta Harapcea (Dinu) (Asociat manager, coordonatorul practicii de concurenta).

Printre aspectele care au contribuit la interactivitatea seminarului privind noutatile legislative fiscale s-au numarat prevederile introduse in Codul fiscal cu spectru larg de aplicabilitate in anul 2012 si despre cele mai noi si controversate prevederi fiscale aplicabile incepand cu 1 ianuarie 2013. Problemele dezbatute au vizat cresterea poverii de administrare in ceea ce priveste adaptarea sistemelor contabile in scopul raportarii operatiunilor derulate in cadrul sistemului TVA la incasare, aspecte controversate datorate necorelarilor legislative cu privire la forma si continutul facturilor care se emit prin mijloace electronice, modul de justificare a deducerilor fiscale exercitate in legatura cu vehiculele aflate in uzul societatilor, precum si aspecte legate de modul de raportare si de plata a contributiilor sociale avand in vedere diversele tipuri de venituri obtinute si categoriile de contribuabili.

Discutiile au fost moderate de Alina Timofti (Partener NNDKP Consultanta Fiscala), Adina Vizoli si Mihaela Ioja (Manageri seniori taxe, NNDKP Consultanta Fiscala), recunoscuti drept unii dintre cei mai experimentati consultanti fiscali de pe piata de profil.

Evenimentul a reunit peste 80 de reprezentanti ai unor companii de top din Romania.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.