Secţiuni » Articole » Opinii
Opinii
Condiţii de publicare
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Citeşte mai mult: Opinii

Comunicarea interna in avocatura de business

14 noiembrie 2012 | Ioana PRÂNDUREL

Comunicarea interna este existenta in orice organizatie. Atunci cand o considerati a fi importanta si daca ii acordati timp, poate deveni un element de branding care va conta mult in evolutia societatii de avocatura. Experienta reflectata din studii de caz realizate in randul companiilor multinationale arata ca brandul de angajator este de luat in seama si in acest domeniu.

Daca este luata in serios, gandita si aplicata, comunicarea interna este o cale prin care societatile de avocatura obtin reale avantaje in fata competitorilor. Este vorba despre reputatie in randul potentialilor angajati, implicit si in randul clientilor actuali si potentiali.

Comunicarea interna defectuoasa are efecte asupra rezultatelor companiilor din orice domeniu, in special asupra celor ce ofera servicii premium cum sunt cele de avocatura. Brandul de angajator, o data formulat si inclus in strategia de brand la care am mai adus referire in articolele pe care le-am semnat, este apoi “crescut” si intretinut prin comunicarea intre toti aceia ce pun umarul la lucru intr-o societate de avocatura, fie ei avocati sau personal administrativ, parteneri coordonatori sau avocati stagiari.

Deseori am observat ca, la auzul conceptelor pomenite aici, unii avocati ridica din umeri. Ma simt nevoita sa aduc argumente simplificate care sa sustina ideea ca atat comunicarea interna, cat si brandul de angajator conteaza cu adevarat. Atunci cand, intr-un grup de angajati, acestia nu se cunosc, nu stiu cu ce se ocupa fiecare si, in plus, lucreaza intr-un climat apasator, neplacut, intesat de zvonuri spuse in soapta, intregul grup are de suferit. Tot un efect malign au si lipsa de directie, absenta «unei carari» cat de cat semnalizate si imposibilitatea membrilor de a se identifica macar cu doua-trei caracteristici generale ale grupului.

Am ales in mod deliberat sa fac referire la acest subiect in aceasta perioada. Nu m-am gandit ca este usurel si “simpatic”, ci, din contra, ma bazez pe ideea ca lasam un pic deoparte tumultul de informatii de actualitate politica si ne luam ragaz pentru chestiuni poate mai subtile care tin de cei cu care lucram zi de zi.

Intrebarile pe care va indemn sa vi le puneti, fie ca sunteti de acord cu mine ca brandul de angajator merita atentie sau inca vi se pare ca spun gogosi, sunt urmatoarele:

Societatea de avocatura pe care o coordonez are un brand de angajator? Cum este definit acesta de catre angajati/avocati asociati?

Ce efect are brandul de angajator in randul clientilor mei? Oare conteaza in vreun fel pentru acestia?

Care este legatura intre brandul de angajator si comportamentul angajatilor/avocatilor asociati ai societatii pe care o reprezint?

Ma intereseaza in vreun fel sa pun mai mult accent pe acest brand? Cum as putea face acest lucru? Ce efecte ar avea asupra cifrei de afaceri?

Ioana PRÂNDUREL

mulțtumim Wall-Street.ro

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Arii de practică

Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul sportului
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi

Parteneri arii de practică
Specialişti
Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică