Secţiuni » Jurisprudenţă » CJUE
Jurisprudenţă CJUE (Curtea de Justiţie a Uniunii Europene)
DezbateriProfesionişti
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
AUDI Q3
AUDI Q3
CJUE Flux informații

CJUE. Dreptul la concediu anual platit poate fi redus proportional cu reducerea timpului de lucru

13 noiembrie 2012 | Sorin-Ioan DUMITRAȘCU

Comunicat CJUE: Dreptul Uniunii garantează oricărui lucrător un concediu anual plătit de cel puțin patru săptămâni. În cazul încetării raportului de muncă, această perioadă minimă de concediu anual plătit poate fi înlocuită cu o indemnizație.

Arbeitsgericht Passau (Tribunalul pentru Litigii de Muncă din Passau, Germania) solicită Curții de Justiție să stabilească dacă dreptul Uniunii se opune unor dispoziții sau practici naționale – precum un plan social încheiat între o întreprindere și comitetul său de întreprindere –, care prevăd reducerea dreptului la concediu anual plătit proporțional cu reducerea timpului de lucru al salariaților într-o perioadă caracterizată prin dificultăți economice ale întreprinderii.

Această instanță este sesizată cu litigii între domnii Heimann și Toltschin, pe de o parte, și fostul lor angajator, societatea Kaiser GmbH, întreprindere subcontractantă din industria automobilelor, pe de altă parte, cu privire la o indemnizație solicitată în temeiul zilelor de concediu anual pe care acești lucrători nu le-au putut efectua în anii 2009 și 2010. Ca urmare a unor dificultăți economice, Kaiser îi concediase pe domnii Heimann și Toltschin cu efect de la sfârșitul lunii iunie și, respectiv, de la sfârșitul lunii august a anului 2009. Cu toate acestea, printr-un plan social încheiat între Kaiser și comitetul său de întreprindere, contractele lor fuseseră prelungite în mod formal cu un an. În această perioadă, domnii Heimann și Toltschin nu erau obligați să lucreze („reducerea timpului de lucru la zero” [„Kurzarbeit Null”]), iar Kaiser nu trebuia să le plătească salariu. În schimb, domnii Heimann și Toltschin primeau din partea Agenției Federale pentru Ocuparea Forței de Muncă, prin intermediul Kaiser, o alocație denumită „Kurzarbeitergeld”. Kaiser susține că, în această perioadă de „reducere a timpului de lucru la zero”, domnii Heimann și Toltschin nu puteau dobândi drepturi la concediu anual plătit.

Prin hotărârea de azi, Curtea răspunde că dreptul Uniunii nu se opune unor dispoziții sau practici naționale – precum un plan social încheiat între o întreprindere și comitetul său de întreprindere –, care prevede o reducere a dreptului unui lucrător la concediu anual plătit proporțional cu reducerea timpului de lucru (regula pro rata temporis).

Curtea constată că situația unui lucrător căruia i-a fost redus timpul de lucru în cadrul unui plan social este fundamental diferită de cea a unui lucrător aflat în concediu medical, întrucât, potrivit jurisprudenței sale, acesta din urmă beneficiază de un drept la concediu anual plătit la fel ca un lucrător în activitate.

Astfel, în cadrul unei reduceri a timpului de lucru, obligațiile, atât ale lucrătorului, cât și ale angajatorului, sunt suspendate prin convenția la nivel de întreprindere. În plus, spre deosebire de un lucrător bolnav, supus constrângerilor fizice sau psihice generate de boala sa, lucrătorul căruia i-a fost redus timpul de lucru poate utiliza timpul pe care îl câștigă pentru a se odihni sau pentru a se dedica unor activități de destindere și de recreere. Mai mult, dacă angajatorul ar fi obligat să suporte concediile anuale plătite pentru perioada de reducere a timpului de lucru, acest lucru ar risca să genereze o reticență a angajatorului la încheierea unui plan social, potrivit căruia contractul de muncă este prelungit din rațiuni pur sociale și, așadar, în interesul lucrătorului.

În schimb, situația unui salariat căruia i-a fost redus timpul de lucru este comparabilă cu cea a salariatului care lucrează cu fracțiune de normă. Astfel, în conformitate cu jurisprudența sa, Curtea amintește că, pentru o perioadă de muncă pe fracțiune de normă, dreptul la concediu anual plătit poate fi diminuat proporțional cu reducerea timpului de lucru.

Arbitraj comercial

Evenimente juridice

Servicii JURIDICE.ro

:: Hotărârea

Citeşte mai mult despre ! Pentru condiţiile de publicare pe JURIDICE.ro detalii aici.
Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

 
Homepage J JURIDICE   Cariere   Evenimente   Dezbateri   Profesionişti   Lawyers Week   Video
 
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Sustenabilitate
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi
Drept maritim
Parteneri ⁞ 
Specialişti
Arii de practică
Business ⁞ 
Litigation ⁞ 
Protective
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul sportului
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note şi studii juridice ISSN
Note de studiu ⁞ 
Studii
Revista revistelor
Autori ⁞ 
Publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională a României
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Dezlegarea unor chestiuni de drept
Recurs în interesul legii
Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
Curţi de apel
Tribunale
Judecătorii
Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Flux noutăţi
Selected
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi
RSS ⁞ 
Publicare comunicate
Proiecte speciale
Cărţi
Condoleanţe
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Povestim cărţi
Poveşti juridice
Războiul din Ucraina
Wisdom stories
Women in Law

Servicii J JURIDICE   Membership   Catalog   Recrutare   Talent Search   Comunicare   Documentare   Evenimente   Website   Logo   Foto   Video   Partnership