Secţiuni » Jurisprudenţă » CJUE
Jurisprudenţă CJUE (Curtea de Justiţie a Uniunii Europene)
DezbateriProfesionişti

Curtea de Apel Brasov sesizeaza CJUE cu o cerere de pronuntare a unei hotarari preliminare
12.11.2012 | Andrei PAP

Secţiuni: CJUE, Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

In Jurnalul Oficial al Uniunii Europene seria C 343 din 10 noiembrie 2012 a fost publicata informarea potrivit careia Curtea de Apel Brasov a sesizat Curtea de Justitie a Uniunii Europene cu o cerere de pronuntare a unei hotarari preliminare adresand urmatoarele intrebari:

Dispozitiile art. 51 alin. 1 teza a II-a, in referire la art. 20 din Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene, trebuie interpretate in sensul ca angajatii platiti din fonduri publice sunt egali in drepturi cu cei ai societatilor comerciale cu capital de stat sau subventionate de la bugetul de stat?

Dispozitiile art. 51 alin. 1 teza a II-a, in referire la art. 21 alin. 1 din Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene, trebuie interpretate in sensul ca se opun discriminarii dintre angajatii platiti din fonduri publice si cei ai societatilor comerciale cu capital de stat sau subventionate de la bugetul de stat?

Sintagma „bunurile sale” (n.n. – ale cetateanului) prevazuta de art. 17 alin. 1 teza 2 din Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene trebuie interpretata in sensul ca acestea includ si drepturile salariale?

Sintagma „cauza de utilitate publica” prevazuta de art. 17 alin. 1 teza 2 din Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene trebuie interpretata in sensul de „criza economica”?

Sintagma „folosinta bunurilor in limitele impuse de interesul general”, prevazuta de art. 17 alin. 1 teza 3 din Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene, trebuie interpretata in sensul de „reducere cu 25 % a salariilor personalului bugetar”?

Daca Statul Roman reduce cu 25 % salariile angajatilor platiti din fonduri publice, invocand criza economica si necesitatea reechilibrarii bugetului de stat, in conformitate cu art. 17 alin. 1 teza 2 din Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene, trebuie interpretat in sensul ca ulterior este obligat la plata, fata de acesti angajati, a unei despagubiri juste, acordate in timp util, pentru pierderea suferita?

NOTA: pe rolul CJUE cauza a fost inregistrata sub nr. C-369/12

Pentru JURIDICE.ro, Andrei PAP

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti