Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Consiliul European adopta noua schema de preferinte tarifare


15 noiembrie 2012 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content, Dreptul Uniunii Europene, Fiscalitate
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Incepand cu 1 ianuarie 2014 anumite tari nu vor mai fi eligibile pentru SGP, daca:
– potrivit Bancii Mondiale, acestea au un anumit nivel de venit minim pe cap de locuitor sau
– au deja dreptul la acces preferential pe piata UE in baza unui acord de liber schimb cu UE sau
– sunt calificate ca fiind Tari si Teritorii de peste mari, care sunt deja eligibile pentru accesul preferential pe piata UE.

Ca urmare a celor mentionate mai sus Consiliul se asteapta ca doar 89 din cele 176 de tari beneficiare sa ramana in cadrul SGP.

Alte modificari ce vor intra in vigoare incepand cu ianuarie 2014 se refera la:

– Produsele ce fac obiectul schemei tarifare
Anumite produse nu vor mai putea beneficia de preferintele tarifare sau vor avea rate preferentiale diferite, in timp ce noi produse ar putea incepe sa beneficia de aceste rate.

– Cresterea pragului gradual al produsului
Aceasta inseamna ca prin noua schema tarifara unei tari beneficiare i se va aloca un procent mai mare din totalul importurilor efectuate de UE din tarile beneficiare pentru un anumit produs, inainte ca produsul respectiv sa nu mai beneficieze de accesul preferential pe piata UE.

– Accesul la SGP+
Tarile interesate pot solicita oricand accesul la SGP+ in loc de odata la 1.5 ani, si vor beneficia de conditii de eligibilitate mai putin restrictive, permitand calificarea unui numar mai mare de tari.

– Masuri de siguranta speciale
Masuri de siguranta speciale au fost introduse pentru produse textile, agricultura si pescuit.

DELOITTE TAX

Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional









Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro