Promovarea integritatii si responsabilitatii sociale in Romania – Bucuresti, 3-5 decembrie 2012


19 noiembrie 2012 | JURIDICE.ro
Secţiuni: ANUNTURI
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Transparecny International Romania, alaturi de partenerii sai, GDSI Irlanda si Softwin Romania, are deosebita placere de a va invita sa participati la programul de formare dedicat „Promovarii integritatii si responsabilitatii sociale in Romania”, organizat in cadrul proiectului ”Impreuna pentru integritate, responsabilitate sociala si dezvoltare durabila”, finantat prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.

Partener media: JURIDICE.ro

Prin acest proiect TI-Romania doreste sa contribuie la crearea unui mediu antreprenorial etic si responsabil social, si la cresterea adaptabilitatii mediului privat romanesc la standardele europene. Proiectul porneste de la premisa ca potentialul de a genera schimbari reale in Romania depinde si de capacitatea sectorului privat de a adera la un set comun de norme de integritate, de a avea o voce unitara, puternica, in promovarea acestor principii la nivelul intregii societati.

Cursurile sunt structurate pe trei module organizate in format clasic, dedicate managementului eticii, procedurilor de conformitate si dialogului social si advocacy. Fiecare dintre acestea are ca obiectiv prezentarea elementelor cheie care dezvolta capacitatea partenerilor sociali, organizatiilor societatii civile, camerelor de comert, comitetelor sectoriale si asociatiilor de IMM-uri de a promova si sustine adoptarea programelor de responsabilitate sociala de catre mediul de afaceri.

Cele trei module de training clasic imbina tehnicile de formare teoretica cu cele practice, astfel incat la finalul cursului, participantii sa poata dezvolta propriile lor programe de responsabilitate sociala si planuri de advocacy pe teme de responsabilitate sociala.

Aceste module sunt urmate de doua module de formare on-line, in cadrul carora vor fi fructificate cunostintele dobandite, prin intermediul unor aplicatii practice interactive, la care se vor adauga elemente teoretice suplimentare privind codurile de etica si conflictele de interese.

Dupa finalizarea cursului, participantii vor beneficia de consultanta din partea Centrului de Integritate in Business, pentru detalierea si punerea in aplicare a planurilor de responsabilitate sociala.

In cadrul acestui program de formare participantii vor beneficia de o bursa in valoare de 700 lei, platibila in o transa, in momentul transmiterii lucrarii realizate conform instructiunilor primite in cadrul cursurilor. Pentru a beneficia de aceasta bursa participantii trebuie sa constituie un dosar format din:

  1. Formularul de inscriere la programul de formare
  2. Copie a actului de identitate
  3. Fisa de grup tinta
  4. Adeverinta de grup tinta
  5. CV-ul in format Europass
  6. Contractul de formare
  7. Dovada participarii la cursurile in format clasic in proportie de minim 80% [1]
  8. Dovada participarii la cursurile in format on-line in proportie de minim 50%
  9. Lucrarea realizata pe temele solicitate [2], conform instructiunilor primite in cadrul cursurilor

Documentele de la 1 la 5 vor trebui transmise pana in ultima zi de inscriere, contractul se va depune la dosar cel tarziu in prima zi de curs, iar celelalte documente pe masura producerii lor, dar nu mai tarziu de 10 zile lucratoare de la data ultimului modul on-line. In cadrul proiectului se va acorda un numar total de 600 de burse, fiecare persoana inscrisa in grupul tinta al proiectului putand beneficia o singura data de bursa.

In speranta ca va veti alatura noua in acest prim pas catre modelarea unui mediu privat mai integru si mai responsabil, dar si catre un dialog civic si social mai eficient si de mai buna calitate, asteptam inscrierile dumneavoastra direct pe site-ul CIB sau trimitand formularul de inscriere completat, impreuna cu celelalte documente enumerate la punctele 1-5, la adresa  Bd. Nicolae Balcescu nr 21 sau prin fax: 021-317.71.72

Urmatoarea perioada de cursuri se va desfasura la Bucuresti, in 3-5 decembrie  2012, intre orele 09.00-17.00. Pentru cursurile din cadrul acestui program nu exista limitari in ceea ce priveste numarul de participanti din cadrul fiecarei institutii. Intrucat aplicarea cunostintelor dobandite este de cele mai multe ori realizata in echipa, instruirea unui grup de angajati ai institutiei sau de membri ai organizatiei este dezirabila.

Inainte de fiecare curs, persoanele inscrise vor primi un e-mail de confirmare a participarii. In masura in care pentru un anumit curs s-a depasit numarul maxim de cursanti, persoanele deja inscrise vor fi instiintate despre aceasta, impreuna cu invitatia de reprogramare la un curs cu aceeasi tematica, dar intr-o alta perioada.

Pentru orice alte informatii va rugam sa luati legatura cu dna. Georgiana Ciuta, la telefon 0726499374 sau mail georgiana.ciuta@transparency.org.ro


[1] Dovada se va face cu copia listei de participanti semnata de fiecare dintre cursanti
[2] Lucrarea se va realiza pe o tema bazata pe subiectele discutate si pe studiile de caz si exercitiile parcurse in cadrul cursurilor

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro