Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Modificarea unor prevederi din Codul fiscal, precum si cu privire la esalonarea la plata a impozitelor
20.11.2012 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Fiscalitate, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 772 din data de 15 noiembrie 2012 a fost publicata Legea nr. 209/2012 privind aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 30/2011 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, precum si pentru reglementarea unor masuri financiar-fiscale.

Legea aproba OG nr. 30/2011 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal si a OUG nr. 29/2011 privind reglementarea acordarii esalonarilor la plata, cu unele modificari, dintre care mentionam:

1. Pentru calcularea impozitului pe mijlocul de transport, noua lege face diferentierea intre vehiculele inregistrate si cele inmatriculate, stabilindu-se in mod distinct modul de calcul al impozitului pentru vehiculele inregistrate (de ex. utilaje folosite in lucrari de constructii, agricole etc.).

Aceste modificari vor intra in vigoare de la data de 1 ianuarie 2013.

2. OG nr. 30/2011 instituie posibilitatea acordarii de esalonari la plata pentru obligatiile fiscale administrate de ANAF, pentru o perioada de cel mult 5 ani, in conditiile stabilite de ordonanta.

Noua lege introduce o exceptie in ceea ce priveste perioada de esalonare, in sensul ca pot beneficia de esalonarea la plata obligatiilor fiscale pe o perioada de 7 ani contribuabilii care au datorii fiscale mai mari de 300 milioane lei.

3. In situatia acordarii de esalonari la plata, actul normativ extinde exceptia de la constituirea garantiilor aplicabila institutiilor publice si pentru autoritatile administrative autonome.

4. Se modifica procentele de valoare suplimentara a garantiilor de la max. 32% la max. 16% din sumele esalonate la plata.

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti