Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ. Critici de legalitate peste termenul de recurs
20.12.2012 | Corina CIOROABĂ, Corina CIOROABĂ

Secţiuni: Procedură civilă, RNSJ
JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casaţie si Justiţie a hotărât că, în conformitate cu prevederile art. 303 C. proc. civ., instanţa de recurs nu trebuie să analizeze criticile de nelegalitate, care nu se constituie într-un motiv de ordine publică, formulate în afara termenului legal de recurs, cum ar fi cele dezvoltate prin concluziile scrise pe care părţile le depun după închiderea dezbaterilor. Înalta Curte a statuat că, în această situaţie, nu se poate invoca pe calea contestaţiei în anulare o astfel de omisiune de examinare, întrucât nu suntem în prezenţa unei omisiuni, din greşeală, de cercetare a motivelor de către instanţa de recurs, ci în prezenţa unei obligaţii legale a instanţei de recurs de a nu analiza motive de recurs formulate peste termenul legal de recurs. (Decizia nr. 2930 din 2 mai 2012 pronunţată în recurs de Secţia I civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect contestaţie în anulare).

Corina CIOROABĂ

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti