« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 

Toamna aceasta, ELSA Timisoara formeaza avocati
21.11.2012 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Studenții Facultății de Drept și Științe Administrative din cadrul Universității de Vest din Timișoara au decis să iasă din anonimat și să îmbrace roba de avocat pentru o zi. Din multitudinea de studenți la drept, departamentul Activități Academice din cadrul ELSA Timișoara a selectat 8 pentru a le da ocazia să-și pună în practică noțiunile teoretice dobândite. Astfel, în 8 noiembrie s-a dat startul unui concurs de procese simulate având ca scop familiarizarea studenților cu pregătirea argumentelor, pledoariilor, cu tensiunea din sala de judecată, toate acestea desfășurându-se într-un cadru cât mai apropiat de situațiile reale, și anume la Curtea de Apel Timișoara.

Să nu uităm că dreptul e făcut de oameni pentru oameni, astfel încât ce temă poate fi mai potrivită decât una aparținând ramurii Dreptului civil – Persoanele.

În prezența numeroșilor observatori, cele 4 echipe de avocați s-au duelat în argumente, reprezentând pe rând atât interesele reclamantului cât și cele ale pârâtului. În fiecare meci, ambele părți au avut la dispoziție 7 minute pentru pledoarie și încă 3 minute pentru replică.

Deliberarea a căzut în sarcina unui complet „specializat” format din 3 avocați, Zoltan Nemeth, Sorina Mîșlea și Dan Doroga, care au ales cel mai bun pledant și cea mai bună echipă, ce va reprezenta facultatea la etapa națională a concursului, desfășurată în semestrul al doilea.

Departamentul Activități Academice a sprijinit efectuarea primilor pași, este de datoria fiecăruia direcționarea lor înspre un viitor strălucit.

Oana SUBA
membru al departamentului Activități Academice din cadrul ELSA Timișoara

[print_gllr id=230952]

 
Secţiuni: UNIVERSITARIA | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD