Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 
Print Friendly, PDF & Email

Toamna aceasta, ELSA Timisoara formeaza avocati
21.11.2012 | JURIDICE.ro


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice

Studenții Facultății de Drept și Științe Administrative din cadrul Universității de Vest din Timișoara au decis să iasă din anonimat și să îmbrace roba de avocat pentru o zi. Din multitudinea de studenți la drept, departamentul Activități Academice din cadrul ELSA Timișoara a selectat 8 pentru a le da ocazia să-și pună în practică noțiunile teoretice dobândite. Astfel, în 8 noiembrie s-a dat startul unui concurs de procese simulate având ca scop familiarizarea studenților cu pregătirea argumentelor, pledoariilor, cu tensiunea din sala de judecată, toate acestea desfășurându-se într-un cadru cât mai apropiat de situațiile reale, și anume la Curtea de Apel Timișoara.

Să nu uităm că dreptul e făcut de oameni pentru oameni, astfel încât ce temă poate fi mai potrivită decât una aparținând ramurii Dreptului civil – Persoanele.

În prezența numeroșilor observatori, cele 4 echipe de avocați s-au duelat în argumente, reprezentând pe rând atât interesele reclamantului cât și cele ale pârâtului. În fiecare meci, ambele părți au avut la dispoziție 7 minute pentru pledoarie și încă 3 minute pentru replică.

Deliberarea a căzut în sarcina unui complet „specializat” format din 3 avocați, Zoltan Nemeth, Sorina Mîșlea și Dan Doroga, care au ales cel mai bun pledant și cea mai bună echipă, ce va reprezenta facultatea la etapa națională a concursului, desfășurată în semestrul al doilea.

Departamentul Activități Academice a sprijinit efectuarea primilor pași, este de datoria fiecăruia direcționarea lor înspre un viitor strălucit.

Oana SUBA
membru al departamentului Activități Academice din cadrul ELSA Timișoara

[print_gllr id=230952]

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate