Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Toamna aceasta, ELSA Timisoara formeaza avocati
21.11.2012 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Studenții Facultății de Drept și Științe Administrative din cadrul Universității de Vest din Timișoara au decis să iasă din anonimat și să îmbrace roba de avocat pentru o zi. Din multitudinea de studenți la drept, departamentul Activități Academice din cadrul ELSA Timișoara a selectat 8 pentru a le da ocazia să-și pună în practică noțiunile teoretice dobândite. Astfel, în 8 noiembrie s-a dat startul unui concurs de procese simulate având ca scop familiarizarea studenților cu pregătirea argumentelor, pledoariilor, cu tensiunea din sala de judecată, toate acestea desfășurându-se într-un cadru cât mai apropiat de situațiile reale, și anume la Curtea de Apel Timișoara.

Să nu uităm că dreptul e făcut de oameni pentru oameni, astfel încât ce temă poate fi mai potrivită decât una aparținând ramurii Dreptului civil – Persoanele.

În prezența numeroșilor observatori, cele 4 echipe de avocați s-au duelat în argumente, reprezentând pe rând atât interesele reclamantului cât și cele ale pârâtului. În fiecare meci, ambele părți au avut la dispoziție 7 minute pentru pledoarie și încă 3 minute pentru replică.

Deliberarea a căzut în sarcina unui complet „specializat” format din 3 avocați, Zoltan Nemeth, Sorina Mîșlea și Dan Doroga, care au ales cel mai bun pledant și cea mai bună echipă, ce va reprezenta facultatea la etapa națională a concursului, desfășurată în semestrul al doilea.

Departamentul Activități Academice a sprijinit efectuarea primilor pași, este de datoria fiecăruia direcționarea lor înspre un viitor strălucit.

Oana SUBA
membru al departamentului Activități Academice din cadrul ELSA Timișoara

[print_gllr id=230952]


Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]
Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.