Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Noul Cod de procedură civilă. Comentarii si explicatii | Liviu-Alexandru Viorel, Georgeana Viorel
21.11.2012 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Procedură civilă
JURIDICE - In Law We Trust

NOUL COD DE PROCEDURA CIVILA. Fundamentele. Art. 1-248. Comentarii si explicatii
Liviu-Alexandru Viorel, Georgeana Viorel


Editorul: „Noutatea pe care o aduce lucrarea consta atat in abordarea sistematica, eminamente practica, prin valorificarea practicii judiciare recente, nepublicata sau culeasa printr-o analiza proprie, prelucrata si integrata in cuprinsul lucrarii, cat si prin prezentarea de solutii mai putin cunoscute in lucrarile de drept existente, raportate la noile realitati ale NCPC. Lucrarea imbina insa noul si vechiul, dar si tezele diferitelor scoli de drept intr-o maniera impartiala, propunandu-si sa ghideze cititorul sa evadeze dintr-un labirint „mistic”, prin descifrarea unor norme criptice, incalcite, oferind, uneori, o orientare de ansamblu, iar, alteori, una detaliata.

Comentariul fiecarui articol examinat reprezinta o imbinare a eforturilor conjugate ale autorilor – judecator, respectiv avocat – reflectand cele doua fatete ale reprezentantilor celor doua profesii exponentiale implicate in procesul civil si care concura la infaptuirea justitiei.

Au fost evidentiate elementele de noutate din noua oranduire procesual-civila, solutiile introduse prin Legea nr. 202/2010, care nu au mai fost preluate de NCPC, dar si cele care au fost pastrate de NCPC, modificarile aduse prin Legea nr. 76/2012, dar si forma republicata a noului Cod.

dr. Andrei Săvescu: „Iată o întreprindere îndrăzneață încununată de succes! Autorii cărții Noul Cod de procedură civilă. Comentarii și explicații au făcut ceea ce orice avocat de litigii ar trebui să facă atunci când pregătește un dosar: să studieze tot ce s-a scris cu privire la articolele incidente și să formuleze aprecieri critice și de sinteză locală. Deși scumpă ca preț, cartea este, dintr-o anumită perspectivă, o rușine! Este de necrezut că autorii au publicat rezultatul studiului lor, ajutându-ne pe noi toți  în munca noastră. În această seară editura organizează lansarea cărții (a fost tipărită săptămâna trecută). Eu aș merge cu un pahar de vin bun la autor și cu o floare la autoare. Dacă o să vă fie utilă această carte, și sunt sigur că o să vă fie, (cel puțin) un gând bun pentru ei va fi binemeritat.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti