Secţiuni » Articole
Articole autoriRNSJESSENTIALSStudiiOpiniiInterviuriPovestim cărţi
Opinii
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Studentii si scamele imaginare
23.11.2012 | Raluca CÎRJAN

JURIDICE - In Law We Trust

Vă voi servi săptămânal o tocăniţă de gânduri, experienţe, dorinţe, lene, nisip din Vama Veche şi sesiuni psihedelice. Sunt studentă la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii din Bucureşti, în anul III, iar pasiunea mea pentru scris ajunge la dimensiunile unei balene gestante.

Nu reprezint studenţii ai căror părinţi au făcut diabet din cauza sentimentelor dulci de satisfacţie şi mândrie, dar mă străduiesc să le cresc glicemia alor mei în fiecare sesiune. Pentru noi, aspiranţii, am inventat teoria conform căreia atunci când au fost creaţi oamenii, cuiva i-a scăpat prea mult din conţinutul borcanului cu defecte, iar pentru că deja mixase compoziţia până la încorporarea completă, a adăugat la final pe buzele tuturor „Eh, nimeni nu-i perfect.”

Dincolo de diferenţe, suntem uniţi de dorinţa de a nu ne ghiorţăi maţele după terminarea facultăţii, iar pentru asta invităm neuronii să danseze Ciuleandra la fiecare seminar. Ce-i drept, se mai întâmplă să rămânem cu o faţă de macrou congelat sau să dăm din cap aprobator din când în când, fără să avem habar de ce, iar când profesorul doreşte să ştie dacă avem întrebări, să ne verificăm şireturile nedesfăcute şi să surprindem scame imaginare.

V-aş scrie o concluzie minunată care să vă inspire, dar modul condiţional-optativ e un bun prieten al studenţilor. Aş învăţa, m-aş implica, aş face, aş drege. Pe curând!

Raluca CÎRJAN

Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.