« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
 
 1 comentariu

ICCJ. Comunicarea hotararii la domiciliul procesual ales
23.11.2012 | Corina CIOROABĂ, Corina CIOROABĂ

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărat că este nelegală comunicarea hotărârii la sediul societăţii recurente, în condiţiile în care, în recursul din primul ciclu procesual al cauzei, recurenta-pârâtă şi-a ales domiciliul procesual la cabinetul avocatului şi, ulterior, nu a revenit asupra alegerii iniţiale de domiciliu, nedepunând nicio cerere în acest sens până la închiderea dezbaterilor asupra recursului din primul ciclu procesual şi nici în faţa instanţei de apel învestită cu rejudecarea cauzei după casarea cu trimitere. Înalta Curte a reţinut că, în această situaţie, în conformitate cu prevederile art. 90 alin. (1) C. proc. civ., decizia pronunţată în rejudecare trebuia să-i fie comunicată părţii la domiciliul procesual ales, iar nu la sediul acesteia. În speţă, hotărarea a fost comunicată, la date diferite, atât la sediul societăţii, cât şi la domiciliul procesual ales. Ca urmare, Înalta Curte a a statuat că termenul de recurs începe să curgă de la data comunicării hotărârii la domiciliul procesual ales şi a respins ca nefondată excepţia tardivităţii recursului. (Decizia nr.  2710 din 20 aprilie 2012 pronunţată în recurs de Secţia I civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect constatare nulitate act de adjudecare)

Corina CIOROABĂ

 
Secţiuni: Procedură civilă, RNSJ | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “ICCJ. Comunicarea hotararii la domiciliul procesual ales”

 1. Ioan PITICAR spune:

  In sfarsit!
  Mai avem si solutii RATIONALE de la ICCJ!
  Pacat ca sunt prea rare…
  Ar trebui publicate numele acestor judecatori odata cu solutia!
  Rationamentul este unul precis, corect si in temeiul legii.
  Acesti judecatori intra la categoria:
  „ASA DA!”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD