Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Mediere
Mediere
DezbateriCărţiProfesionişti

Lansare la Gaudeamus: Medierea in Romania si Culegere de hotarari judecatoresti pronuntate in materia medierii. UPDATE: poze
26.11.2012 | Daniel-Mihail ȘANDRU

Secţiuni: Mediere
JURIDICE - In Law We Trust

Sambata, 24 noiembrie, la ora 12.30, in cadrul Targului International GAUDEAMUS, din Pavilionul Central Romexpo, la standul Editurii Universitare, au fost lansate trei volume de jurisprudenta si legislatie referitore la mediere si organizare judecatoreasca.

Primul dintre volumele amintite se constituie intr-o sinteza a evolutiei medierii in Romania – „Medierea in Romania. Legislatie si jurisprudenta” si se adreseaza deopotriva profesionistilor, judecatori, mediatori, avocati – dar si publicului larg, caruia ii sunt explicate avantajele si procedura medierii. Prezentarea volumului „Medierea in Romania” a fost facuta de coordonatorii acestuia: Mihai Sandru, Dragos Radulescu si Dragos Calin. Lucrarea este si un semnal de alarma cu privire la circularitatea mesajului referitor la avantajele medierii, respectiv campul inchis in care se reflecta mesajul mediatorilor, absenta patrunderii acestuia in randul publicului larg, al justitiabililor.

Cel de-al doilea volum „Culegere de hotarari judecatoresti pronuntate in materia medierii. Note si comentarii. Editia a II-a, revazuta si amplu adaugita, cuprinzand inclusiv hotarari judecatoresti pronuntate in temeiul dispozitiilor Noului Cod civil” se leaga intr-o traditie a activitatii publicistice a Editurii Universitare in materia medierii. Lucrarea este prin excelenta un argument pentru mediere, fiind selectate si adnotate cele mai importante cauze din practica judiciara recenta. Prin urmare, avem la dispozitie o lucrare complexa, cu note si comentarii atat din perspectiva magistratilor, dar si din aceea a mediatorilor, prezenti deopotriva in colectivul de lucru – coordonat de judecator Dragos Calin – , organizat sub egida GEMME (Asociatia Magistratilor Europeni care sustin Medierea) – Sectiunea romana, a Consiliului de Mediere, a Centrului de Mediere Craiova si a Asociatiei Forumul Judecatorilor din Romania.

Prezent la lansarea volumului, dl. Dorin Badulescu, presedintele Consiliului de Mediere, a subliniat importanta acestor aparitii editoriale pentru mediatori si pentru publicul larg, invitat sa aprecieze beneficiile acestei proceduri prin care este eliminata lunga si costisitoare cale a justitiei.

Cel de-al treilea volum – „Jurisprudenta recenta in materia organizarii judecatoresti si a statutului magistratilor”, autori: Paula Andrada Cotovanu, Dragos Calin demonstreaza necesitatea cunoasterii normelor specifice profesiei de magistrat, fiind o incercare singulara pe piata literaturii juridice, un studiu extrem de util pentru magistrati, dar si pentru auditorii de justitie si avocati, pentru prima data fiind selectate cele mai reprezentative hotarari judecatoresti privind organizarea judecatoreasca si statutul magistratilor in aceeasi lucrare.

Lansarea acestor volume este un indicator al interesului crescut Editurii Universitare in promovarea medierii si justitiei, a literaturii de specialitate juridica, initiativa laudabila in aceasta perioada.

prof. univ. dr. Mihai ŞANDRU

UPDATE

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti