Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Protocol de colaborare CSM-CSA


27 noiembrie 2012 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Consiliul Superior al Magistraturii a anuntat luni, 26 noiembrie 2012, ca a fost incheiat un protocol de colaborare cu Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, potrivit unui comunicat al CSM.

Demersul celor doua institutii a fost initiat avand in vedere interesul reciproc pentru conlucrarea in scopul informarii corecte a consumatorilor de asigurari si a persoanelor prejudiciate ca urmare a accidentelor de circulatie. Cele doua institutii vor coopera in directia cresterii increderii publice in sistemul judiciar si in serviciile de asigurare oferite de societatile de asigurare aflate sub controlul si supravegherea Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.

Protocolul prevede un sustinut schimb de informatii cu privire la sesizarile primite de institutiile semnatare din partea magistratilor in ceea ce priveste conduita profesionala a societatilor de asigurare sau a reprezentantilor acestora, precum si referitor la conduita procesuala a magistratilor in raporturile cu societatile de asigurare sau cu reprezentantii acestora. In acest sens, partile semnatare se obliga reciproc sa transmita cu promptitudine datele sau informatiile solicitate necesare realizarii obiectivelor colaborarii.

In vederea realizarii obiectivelor propuse in Protocol, partile vor organiza intalniri, reuniuni, seminarii avand ca teme regularizarea pe cale amiabila a pretentiilor de despagubire formulate de persoanele care au suferit prejudicii morale ca urmare a vatamarii corporale sau decesului rezultat in urma producerii accidentelor de autovehicule, precum si alte probleme de interes comun.

Protocolul a fost semnat, din partea Consiliului Superior al Magistraturii, de catre doamna judecator Alina Nicoleta Ghica, Presedintele Consiliului, si, din partea Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, de domnul Daniel George Tudor, Presedintele Comisiei.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii