Secţiuni « Articole » RNSJ - Revista de note şi studii juridice
RNSJ - Revista de note şi studii juridiceNote de studiuStudii
Condiţii de publicareDespre revistă

ICCJ. Comunicarea prin fax a deciziei de sanctionare
27.11.2012 | Corina CIOROABĂ, Corina CIOROABĂ

Secţiuni: C. administrativ, RNSJ
JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că, deşi comunicarea prin fax a actului administrativ sancţionator (decizie emisă de Consiliul Naţional al Audiovizualului) îndeplineşte cerinţele procedurale cu privire la comunicare prevăzute de art. 86 alin. (3) teza finală Cod proc. civ. (“alte  mijloace ce asigură transmiterea textului actului şi confirmarea primirii acestuia”), totuşi, în situaţia în care există dubii cu privire la data comunicării, generate chiar de emitentul actului administrativ, care pe lângă  modalitatea de comunicare prin fax, a comunicat decizia de sancţionare şi prin poştă, cu confirmare de primire, dubiul relativ la data comunicării îi profită persoanei căreia actul administrativ sancţionator îi era adresat, pentru ca aceasta să nu fie privată de dreptul său constituţional şi convenţional de acces la justiţie. Ca urmare, Înalta Curte a admis că, în raport de data comunicării prin poştă, acţiunea formulată trebuie socotită în termen. (Decizia nr. 2359 din 15 mai 2012 pronunţată în recurs de Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect plângere împotriva CNA pentru anulare decizie de sancţionare)

Corina CIOROABĂ

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti