Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

MJ. Raport in domeniul combaterii spalarii de bani si recuperarii creantelor
30.11.2012 | JURIDICE.ro

Joi, 29 noiembrie 2012, Ministerului Justiţiei a publicat, atât în limba română, cât şi în limba engleză, un raport destinat practicienilor, elaborat în cadrul proiectului „Sporirea eficienţei şi a eficacităţii în domeniul combaterii spălării de bani şi recuperării creanţelor”.

Raportul, care conţine principalele concluzii ale proiectului şi recomandări pentru viitor, se doreşte a fi un material util de drept comparat pentru practicieni, precum şi un reper de jurisprudenţă, incluzând speţe relevante în materia combaterii spălării banilor şi recuperării produsului infracţional.

Ministerul Justiţiei, în calitate de coordonator, a implementat proiectul mai sus menţionat, în parteneriat cu Germania, prin intermediul Fundaţiei Germane pentru Cooperare Juridică Internaţională (IRZ), Franţa, prin Şcoala Naţională a Magistraturii, Spania, prin intermediul Institutului de Studii Fiscale, precum şi cu instituţii din România: Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie şi Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Proiectul a fost derulat în perioada martie 2011 – septembrie 2012 şi a beneficiat de finanţare în cadrul Programului Specific al Uniunii Europene „Prevention of and Fight against Crime” în valoare de 264.532 Euro (dintre care 80% reprezintă finanţarea nerambursabilă acordată de Comisia Europeană, iar 20% – co-finanţarea asigurată de partenerii proiectului).


Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.