Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

INM a lansat EuRoQuod


30 noiembrie 2012 | JURIDICE.ro, Juridice.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene

Marți, 20 noiembrie 2012, Institutul Național al Magistraturii a lansat site-ul EuRoQuod.

Site-ul, ca platformă a Reţelei naţionale de judecători-coordonatori în materia dreptului Uniunii Europene, își propune să fie o sursă de informații utilă pentru magistrații care se confruntă cu chestiuni de aplicare a dreptului Uniunii Europene. Site-ul integrează informațiile publicate anterior pe situl INM de către membrii catedrei de drept al Uniunii Europene din INM.

Rubrica dedicată Rețelei cuprinde informații despre activitățile acesteia şi noutăți despre programele de formare în materia dreptului Uniunii Europene. Pagina principală este interfața pentru noutăți din domeniu, de la stadiul diverselor cereri preliminare trimise de instanțele din România și hotărâri recente pronunțate de CJUE, până la conferințe și publicații relevante.

Rubrica dedicată cererilor preliminare cuprinde baza de date a cererilor preliminare trimise de instanțele din România, precum și o secțiune de resurse pentru studiul trimiterilor preliminare.

Rubrica dosare tematice își propune să grupeze informațiile pe domenii, subdomenii și probleme specifice ivite în practica instanțelor judecătorești.

Reamintim că EuRoQuod, Reţeaua naţională de judecători-coordonatori în materia dreptului Uniunii Europene reuneşte 46 de judecători, desemnaţi, pe bază de voluntariat, de către curţile de apel în raza cărora îşi desfăşoară activitatea şi de către Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie. Activitatea lor este coordonată la nivel central de Beatrice Andreşan-Grigoriu, formator cu normă întreagă în cadrul INM, membru al catedrei de drept al Uniunii Europene. Obiectivul final este dezvoltarea unei reţele formate din câte un judecător-coordonator din fiecare instanţă din ţară, de la toate gradele de jurisdicţie, sau chiar din fiecare secţie, acolo unde necesităţile o impun.

EuRoQuod se doreşte a fi un instrument care să asiste magistraţii în studiul individual al dreptului Uniunii Europene, să îi ajute să discearnă cauzele în care este incident dreptul european de cele pur interne, să evalueze şi să interpreteze hotărârile preliminare anterioare ale Curţii de Justiţie şi, prin urmare, să folosească mecanismul trimiterilor preliminare numai atunci când este necesar.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică
 

© 2003-2023  J  JURIDICE.ro
Despre noi  Secţiuni  Servicii  Contact
Privacy  Politica  Utilizare  Publicare  Parteneri