Secţiuni » Arii de practică » Business » Achiziţii publice
Achiziţii publice
DezbateriCărţiProfesionişti

Cumpanasu si Dejescu repune consortiul condus de compania internationala Arval intr-o licitatie cu o valoare estimata de peste 43.000.000 euro


04.12.2012 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Achiziții publice
JURIDICE - In Law We Trust

Societatea de avocatura “Cumpanasu si Dejescu” a obtinut in fata Curtii de Apel Timisoara anularea deciziei Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) prin care consortiul condus de Arval Service Lease Romania fusese initial declarat ca neeligibil in cadrul licitatiei organizata de catre Enel Distributie Banat pentru atribuirea unui contract de servicii de leasing financiar si de gestiune a flotei auto cu o valoare estimata de peste 43.000.000 euro.

Consortiul condus de Arval Service Lease Romania (companie a grupului BNP Paribas), din care mai face parte si o societate de leasing de prim rang fusese initial declarat ca neeligibil ca urmare a unei plangeri venite din partea asocierii competitoare Ager Leasing – Leaseplan, admisa prin decizia CNSC.

La inceputul saptamanii trecute Curtea de Apel Timisoara a hotarat in mod irevocabil ca decizia CNSC de excludere a consortiului asistat de Cumpanasu si Dejescu este nelegala. Ca urmare a acestei hotarari, consortiul al carui lider este Arval este repus in dreptul de a lua parte la licitatie, autoritatea contractanta Enel Distributie Dobrogea fiind tinuta sa decida asupra atribuirii contractului cu luarea in considerare a ofertei Arval.

Salutam decizia Curtii de Apel Timisoara care s-a pronuntat in mod just asupra unei probleme de drept extrem de sensibile in legislatia actuala a achizitiilor publice care planeaza asupra admisibilitatii interventiei participantilor la procedura licitatiei in cadrul procedurii de contestare in fata CNSC demarate de ceilalti participanti. Curtea a judecat extrem de echilibrat in virtutea asigurarii accesului la justitie, aceasta decizie fiind menita nu numai sa lumineze hatisul legislativ al procedurilor achizitiilor publice ci, in cele din urma, sa raspunda intocmai principiilor fundamentale ale oricarei proceduri de achizitii publice care, nu in ultimul rand, trebuie sa permita autoritatii contractante sa aleaga cea mai buna oferta in conditii de egalitate de tratament, impartialitate si transparenta”, a declarant avocatul Radu Cosma, coordonatorul practicii de litigii din cadrul casei de avocatura Cumpanasu si Dejescu.

***

Cumpanasu si Dejescu asista in mod constant clienti importanti in proceduri de achizitii publice, atat in faza de atribuire si in procedurile ce se desfasoara in fata CNSC, precum si in procedurile contencioase.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT









Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro