Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Ziua internationala a persoanelor cu dizabilitati – 3 decembrie


4 decembrie 2012 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Cu prilejul zilei internaţionale a persoanelor cu dizabilităţi, 3 decembrie, Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, prin Direcţia Protecţia Persoanelor cu Handicap, a organizat în Aula Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional un eveniment deosebit dedicat potenţialului pe care îl reprezintă persoanele cu dizabilităţi, prezentat de actriţa Alexandra Velniciuc, eveniment ce a oferit oportunitatea de a vedea dincolo de toate barierele, omul. În cadrul manifestărilor au avut loc recitaluri de poezie, pian şi vioară, expoziţii de pictură şi fotografie, prin intermediul cărora persoanele cu handicap au adus în faţa publicului mărturii ale creativităţii şi sensibilităţii lor, care bucură şi impresionează, deschid suflete şi provoacă emoţii.

„Eliminarea barierelor pentru a crea o societate incluzivă şi accesibilă pentru toţi” este tema în jurul căreia au fost organizate toate activităţile din acest an.

Prin evenimentele dedicate acestei zile se încearcă sensibilizarea opiniei publice cu privire la avantajele integrării persoanelor cu dizabilităţi în fiecare aspect al vieţii politice, sociale, economice şi culturale. Este totodată o ocazie pentru schimbarea atitudinii faţă de aceste persoane, prin eliminarea barierelor în ceea ce priveşte implicarea lor în diverse sfere de activitate.

În fiecare an, la 3 decembrie, este marcată Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi. Data a fost stabilită în 1992 de Adunarea Generală a ONU, pentru a motiva populaţia să înţeleagă efectele dizabilităţilor şi pentru a combate discriminarea. ONU doreşte ca întreaga lume să devină mai responsabilă în ceea ce priveşte integrarea persoanelor cu dizabilităţi în societate, în speranţa că din ce în ce mai mulţi dintre noi vor înţelege valoarea pe care persoanele cu handicap o adaugă diversităţii acestei lumi.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii