Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Citeşte mai mult: Flux informații

Ziua internationala a persoanelor cu dizabilitati – 3 decembrie

4 decembrie 2012 | JURIDICE.ro

Cu prilejul zilei internaţionale a persoanelor cu dizabilităţi, 3 decembrie, Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, prin Direcţia Protecţia Persoanelor cu Handicap, a organizat în Aula Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional un eveniment deosebit dedicat potenţialului pe care îl reprezintă persoanele cu dizabilităţi, prezentat de actriţa Alexandra Velniciuc, eveniment ce a oferit oportunitatea de a vedea dincolo de toate barierele, omul. În cadrul manifestărilor au avut loc recitaluri de poezie, pian şi vioară, expoziţii de pictură şi fotografie, prin intermediul cărora persoanele cu handicap au adus în faţa publicului mărturii ale creativităţii şi sensibilităţii lor, care bucură şi impresionează, deschid suflete şi provoacă emoţii.

„Eliminarea barierelor pentru a crea o societate incluzivă şi accesibilă pentru toţi” este tema în jurul căreia au fost organizate toate activităţile din acest an.

Prin evenimentele dedicate acestei zile se încearcă sensibilizarea opiniei publice cu privire la avantajele integrării persoanelor cu dizabilităţi în fiecare aspect al vieţii politice, sociale, economice şi culturale. Este totodată o ocazie pentru schimbarea atitudinii faţă de aceste persoane, prin eliminarea barierelor în ceea ce priveşte implicarea lor în diverse sfere de activitate.

În fiecare an, la 3 decembrie, este marcată Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi. Data a fost stabilită în 1992 de Adunarea Generală a ONU, pentru a motiva populaţia să înţeleagă efectele dizabilităţilor şi pentru a combate discriminarea. ONU doreşte ca întreaga lume să devină mai responsabilă în ceea ce priveşte integrarea persoanelor cu dizabilităţi în societate, în speranţa că din ce în ce mai mulţi dintre noi vor înţelege valoarea pe care persoanele cu handicap o adaugă diversităţii acestei lumi.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică