Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Apel la demnitate si normalitate | Verginia Vedinas, Daniela Ciochina


6 decembrie 2012 | Dan MĂRCULESCU

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Editorul despre  Apel la demnitate si normalitate (autor: Verginia Vedinas, Daniela Ciochina): „Palatul de Justitie”, publicatia lunara a  Uniunii Juristilor din Romania, a pastrat mereu „paginile” deschise, pentru a primi ganduri, trairi, reacții, atitudini, ale celor care, aparținatori ai lumii juridice, slujesc dreptul, dreptatea, justitia sociala, morala publica, valori care ne‐aduna laolalta si ne fac sa fim mai puternici, mai responsabili, mai implicati in dezbaterea problemelor care ne framanta si gasirea unor solutii.

Printre cei ale caror materiale le regasim asternute, numar de numar, in paginile „Palatului” se afla doamna profesor Verginia Vedinas, presedintele Institutului de Stiinte Administrative „Paul Negulescu”, careia i s‐a adaugat de ceva vreme, mai tanara colega a Domniei Sale si a noastra, doamna lector dr. Daniela Ciochina.

Am primit cu bucurie propunerea Domniilor Lor de a‐si reuni articolele publicate in revista noastra intr‐o carte, al carui titlu sa fie „Apel la demnitate si normalitate”.

E mai mult decat un titlu de carte. Este, mai intai, o chemare. Chiar o comanda, as putea spune. O comanda pe care colaboratoarele noastre si‐o asuma, in aceste vremuri in care functionarea democratica a societatii este din ce in ce mai fragila, in care intalnim, la tot pasul, abateri de la constitutionalitate si legalitate in viața noastra publica, in care autoritațile publice ies din ce in ce mai des din matca fireasca a comportamentului lor si este necesara abordarea critica a acestor manifestari, cu argumentele omului de stiinta, cu obiectivitatea specialistului care intelege, cunoaste si are capacitatea sa explice si sa ii faca si pe ceilalti sa inteleaga.

Sub acest aspect, Uniunea Juristilor, prin publicatia sa „Palatul de Justitie”, isi face o datorie de constiinta si responsabilitate sa aduca in planul dezbaterii publice aspecte care nu privesc doar prezentul, dar pot influenta viitorul.

Iar influenta poate fi negativa, ceea ce nu poate sa ne lase indiferenti si ne obliga la o atitudine activa, prin care sa punem in garda, sa avertizam si, pe cat posibil, sa diminuam sau sa eliminam raul care s‐ar putea produce. Exprimam, in final, bucuria Uniunii Juristilor, pe care am onoarea sa o conduc, cu privire la aparitia acestei carti si ne exprimam speranta ca ea va reprezenta o marturie, peste generatii, a angajarii responsabile a membrilor Uniunii noastre in dezbaterea problemelor vitale pentru justitie, pentru moralitatea vietii publice si pentru tara.

Gavril Iosif Chiuzbaian
Presedintele Uniunii Juristilor din Romania

>> Vezi cuprins

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii