Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Bostina si Asociatii obtine in instanta anularea unei corectii pe fonduri UE de peste 11 mil. RON


05.12.2012 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Boştină şi Asociaţii a obţinut în instanţă anularea unei corecţii pe fonduri UE de peste 11 milioane de RON dispusă de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) împotriva Consiliului Judeţean Maramureş în cadrul proiectului de reabilitate a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare.

Curtea de Apel Cluj a admis cererile formulate de avocaţii de la Boştină şi Asociaţii în numele Consiliului Judeţean Maramureş, dispunând anularea deciziei emisă de Comisia de Soluţionare a Contestaţiilor din cadrul MDRT precum şi a notei de constatare a neregulilor şi de stabilire a corecţiilor financiare întocmită de Direcţia Control şi Verificare Utilizare Fonduri Comunitare (DCVUFC) din cadrul MDRT.

Conform deciziei Curţii de Apel Cluj, MDRT este obligat să restituie CJ Maramureş suma de 5.077.865,55 lei reprezentând valoarea creanţei bugetare rezultată din aplicarea corecţiei financiare pentru contractul de proiectare şi execuţie şi dispune suspendarea executării notei de constatare a neregulilor şi de stabilire a corecţiilor financiare întocmită de DCVUFC în privinţa corecţiei financiare/creanţei stabilite în sarcina reclamantului, în sumă de 11.024.978,55 lei, inclusiv TVA, până la soluţionarea irevocabilă a cauzei.

Echipa Boştină şi Asociaţii care a acordat consultanţă în acest dosar a fost formată din Avocat Asociat Cătălin Gîscan şi Avocat senior Lucia Ferendinos.

Consiliul Judeţean Maramureş a beneficiat de un contract de finanţare nerambursabilă pentru proiectul de reabilitare a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare, proiectul fiind în curs de implementare. În cursul lunii noiembrie 2011 Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului prin Direcţia Control şi Verificare Utilizare Fonduri Comunitare a derulat o verificare asupra procedurilor de achiziţie publică a lucrărilor la obiectul proiectului, iar ca urmare a acestor verificări a întocmit Nota de constatare a neregulilor şi de stabilire a corecţiilor financiare nr. CA-530/05.01.2012, prin care a stabilit o corecţie financiară în cuantum de 25% din valoarea contractului de lucrări. Critica MDRT – DCVUFC era relativă la unele aspecte legate de încălcarea normativelor legale în materia achizitiilor publice, referitor la impunerea de către Consiliul Judeţean Maramureş în cadrul fișei de date a a unor criterii de criterii de calificare considerate ca restrictive.

Soluţia este definitivă dar nu irevocabilă şi poate fi atacată cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare în ceea ce priveşte dispoziţia de suspendare şi în termen de 15 zile de la comunicare, în privinţa fondului cauzei.

„Decizia Curţii de Apel Cluj ne mulţumeşte şi demonstrează că expertiza juridică pe care a dobândit-o echipa noastră în domeniul accesării fondurilor europene este excepţională”, spune Avocatul Coordonator Doru Cătălin Boştină.

Despre Boştină şi Asociaţii

Casa de Avocatură Boştină şi Asociaţii este lider pe piaţa de consultanţă juridică din România, cu o cifră de afaceri în anul 2011 de 33,47 de milioane de EURO şi peste 130 de avocaţi şi consultanţi. Cu birouri în Bucureşti, Chişinău, Viena, Fribourg şi Nicosia, precum şi în alte 18 mari oraşe din România, Casa de Avocatură Boştină şi Asociaţii a stabilit parteneriate cu Estudio Juridico Intercontinental SL din Madrid şi Ascott Associes din Paris. Grupul de Consultanţă Boştină oferă o gamă completă de servicii juridice, precum şi consultanţă financiară strategică şi corporate affairs prin Boştină & Associates Corporate Finance.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti