Secţiuni » Jurisprudenţă
JurisprudenţăCEDOCJUECCRÎCCJJurisprudenţă curentă ÎCCJ / Dezlegarea unor chestiuni de drept / Recurs în interesul legii
Curţi de apelTribunaleJudecătorii
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE)
DezbateriCărţiProfesionişti
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

A saizecea aniversare a Curtii de Justitie a Uniunii Europene: 1952-2012
05.12.2012 | JURIDICE.ro

La sediul Curții de Justiție a Uniunii Europene din Luxemburg a avut loc astăzi o ședință solemnă pentru a celebra cea de a șaizecea aniversare a instituției.

Ceremonia s-a derulat în prezența Altețelor Lor Regale Marele Duce și Marea Ducesă a Luxemburgului, a unor reprezentanți ai autorităților luxemburgheze, a corpului diplomatic, a unor președinți ai instanțelor internaționale, a unor președinți ai instanțelor constituționale și supreme ale statelor membre și ale Croației, a unor foști membri ai Curții de Justiție a Uniunii Europene, precum și a numeroase alte personalități.

Domnul Vassilios Skouris, președintele Curții, a deschis ședința solemnă printr-o alocuțiune de bun venit, urmată de cea a președintelui Tribunalului, domnul Marc Jaeger, apoi de cea a președintelui Tribunalului Funcției Publice, domnul Sean Van Raepenbusch. Invitat de Curte, domnul António Vitorino, fost vicepreședinte al Comisiei și președinte al Notre Europe – Institut Jacques Delors, a pronunțat un discurs cu tema „Viitorul Europei și al sistemului său jurisdicțional”.

Pentru a marca cea de a șaizecea aniversare, Curtea a decis de asemenea să publice o lucrare. Aceasta, intitulată „Curtea de Justiție și construirea Europei: analize și perspective în șaizeci de ani de jurisprudență”, a fost prezentată cu ocazia unei ședințe de lucru care a avut loc după ședința solemnă.


Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.