Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene

Achitarea rovinietei prin SMS
05.12.2012 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 805 din data de 29 noiembrie 2012 a fost publicat Ordinul ministrului transporturilor si infrastructurii nr. 2166/2012 privind modificarea si completarea Normelor metodologice pentru aplicarea tarifului de utilizare a retelei de drumuri nationale din Romania, aprobate prin Ordinul ministrului transporturilor si infrastructurii nr. 769/2010.

Potrivit actului normativ, emiterea rovinietei, gestiunea informatiilor si controlul valabilitatii acesteia se realizeaza prin intermediul sistemului informatic SIEGMCR.

SIEGMCR este tinut de catre CNADNR si permite emiterea rovinietei prin intermediul:
– unor terminale conectate la SIEGMCR;
– unor aplicatii informatice, cu drept de acces la SIEGMCR;
– unui portal securizat web, dedicat;
– serviciului de mesaje scurte – SMS, cu drept de acces la SIEGMCR.

La achitarea tarifului de utilizare prin intermediul SMS, solicitantul:
– va transmite la numarul de telefon alocat, prin mesaj text, numarul de inmatriculare al vehiculului si tipul acestuia;
– va primi un mesaj text, prin care va fi informat ca rovinieta va fi emisa pentru datele furnizate;
– va confirma emiterea rovinietei prin transmiterea unui mesaj text;
– va primi un mesaj text de confirmare a emiterii rovinietei, care va contine urmatoarele informatii ce vor fi inregistrate in baza de date a SIEGMCR:  seria rovinietei si seria unica a tranzactiei; numarul de inmatriculare al vehiculului; numarul de identificare al vehiculului; tipul vehiculului; anul, luna, ziua si ora de la care este valabila rovinieta; anul, luna, ziua expirarii valabilitatii rovinietei.

Prin intermediul SMS, tariful de utilizare se achita numai pentru utilizatorii romani, in functie de tipul vehiculului si doar pentru perioada minima de utilizare, data si ora de inceput a valabilitatii rovinietei fiind data si ora confirmarii de catre distribuitor a emiterii acesteia.

Actul normativ mai precizeaza ca in situatia emiterii rovinietei pentru un numar de inmatriculare eronat, utilizatorul poate solicita CNADNR – S.A. corectia numarului de inmatriculare in baza de date.

In cazul schimbarii numarului de inmatriculare al vehiculului pentru care a fost achitat tariful de utilizare, rovinieta isi mentine valabilitatea numai in conditiile in care la emiterea rovinietei numarul de identificare al vehiculului a fost inscris corect. In orice alta situatie utilizatorul va solicita CNADNR – S.A., in scris, efectuarea modificarii numarului de inmatriculare in baza de date a SIEGMCR.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti