Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

Neagu Djuvara – Doctor Honoris Causa al Universitatii Dunarea de Jos
07.12.2012 | Adina CAZAN

Facultatea de Stiinte Juridice Sociale si Politice din cadrul universitatii “Dunarea de Jos” din Galati a acordat distinsului profesor universitar doctor Neagu Djuvara, titlul de Doctor Honoris Causa.

Festivitatea de acordare a distinctiei a avut loc miercuri, 5 decembrie 2012, in sala de festivitati Aula Magna din corpul AE, in prezenta a numerosi iubitori de cultura si admiratori ai domnului Neagu Djuvara, studenti si profesori deopotriva. Sala plina a reflectat stima pe care orasul nostru i-o poarta domnului profesor, facandu-l sa precizeze: “Astazi sunt intimidat ca Galatiul ma primeste cu mult mai mare fast decat Bucurestiul!”.

Personalitate marcanta a secolului in care traim, si care ar trebui sa reprezinte pentru noi toti un model demn de urmat, ne-a intampinat cu o modestie de care numai geniile pot da dovada, subliniind dorinta dumnealui de a fi apreciat nu numai cat este printre noi, ci si atunci cand ne va veghea din alta lume.

Membru al corpului academic al Universitatii din Bucuresti, domnul Neagu Djuvara este o personalitate emblematica in domeniile filosofie, diplomatie, drept, istorie si jurnalism, autor de carti, studii si articole de specialitate de referinta pentru stiintele sociale si umaniste.

Destinul i-a oferit lui Neagu Djuvara istoria traita, singur a ales sa se ocupe de studierea istoriei in profunzime, si astfel cu ajutorul calitatilor exceptionale de povestitor, a lasat posteritatii farame de marturie istorica. O personalitate remarcabila, care ma face sa fiu mandra de tara in care m-am nascut  si care m-a invatat ce inseamna patriotismul prin prisma propriului exemplu.

Adina CAZAN
student, Universitatea din Galati, Facultatea de Drept
internship Societatea de Stiinte Juridice


Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!


JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.