Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

Neagu Djuvara – Doctor Honoris Causa al Universitatii Dunarea de Jos
07.12.2012 | Adina CAZAN


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Facultatea de Stiinte Juridice Sociale si Politice din cadrul universitatii “Dunarea de Jos” din Galati a acordat distinsului profesor universitar doctor Neagu Djuvara, titlul de Doctor Honoris Causa.

Festivitatea de acordare a distinctiei a avut loc miercuri, 5 decembrie 2012, in sala de festivitati Aula Magna din corpul AE, in prezenta a numerosi iubitori de cultura si admiratori ai domnului Neagu Djuvara, studenti si profesori deopotriva. Sala plina a reflectat stima pe care orasul nostru i-o poarta domnului profesor, facandu-l sa precizeze: “Astazi sunt intimidat ca Galatiul ma primeste cu mult mai mare fast decat Bucurestiul!”.

Personalitate marcanta a secolului in care traim, si care ar trebui sa reprezinte pentru noi toti un model demn de urmat, ne-a intampinat cu o modestie de care numai geniile pot da dovada, subliniind dorinta dumnealui de a fi apreciat nu numai cat este printre noi, ci si atunci cand ne va veghea din alta lume.

Membru al corpului academic al Universitatii din Bucuresti, domnul Neagu Djuvara este o personalitate emblematica in domeniile filosofie, diplomatie, drept, istorie si jurnalism, autor de carti, studii si articole de specialitate de referinta pentru stiintele sociale si umaniste.

Destinul i-a oferit lui Neagu Djuvara istoria traita, singur a ales sa se ocupe de studierea istoriei in profunzime, si astfel cu ajutorul calitatilor exceptionale de povestitor, a lasat posteritatii farame de marturie istorica. O personalitate remarcabila, care ma face sa fiu mandra de tara in care m-am nascut  si care m-a invatat ce inseamna patriotismul prin prisma propriului exemplu.

Adina CAZAN
student, Universitatea din Galati, Facultatea de Drept
internship Societatea de Stiinte Juridice

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate