Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

INFO-DNA, 7 decembrie 2012
07.12.2012 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019
Trafic de influență, cumpărare de influență. Trimiterea în judecată. DNA Bucuresti
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial București au dispus trimiterea în judecată a inculpaților:ȘERBAN ADRIAN DINU, lucrător vamal în cadrul Direcției Județene Accize și Operațiuni Vamale Sibiu, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de trafic de influență, în formă continuată,
VURGUN VEDAT, cetățean olandez de origine turcă, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de cumpărare de influență, în formă continuată,
KUTLU METIN, cetățean turc, în sarcina căruia s-a reținut complicitate la infracțiunea de cumpărare de influență, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În intervalul septembrie – noiembrie 2009, inculpatul Șerban Adrian Dinu, în calitate de inspector vamal în cadrul Direcției Județene Accize și Operațiuni Vamale (D.J.A.O.V.) Sibiu, a pretins și a primit de la inculpatul Vurgun Vedat suma totală de 14.000 euro, în mai multe tranșe. În schimb, Șerban Adrian Dinu a promis că va interveni pe lângă funcționari vamali din cadrul Biroului Vamal Sibiu pentru a fi îndeplinite formalitățile vamale de import pentru patru transporturi ce conțineau produse de contrabandă (parfumuri contrafăcute), fără ca aceste transporturi să fie supuse, cu această ocazie, vreunui control fizic de către autoritățile vamale.
Inculpatul Kutlu Metin a intermediat atât relațiile dintre Șerban Adrian Dinu și Vurgun Vedat cât și pretinderea și primirea sumelor de bani.

În vederea confiscării, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unui imobil aparținând inculpatului Șerban Adrian Dinu.

Facem precizarea că inculpatul Vurgun Vedat a mai fost trimis în judecată de procurorii Serviciului Teritorial București al DNA în cursul anului 2012, pentru infracțiuni similare.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Sibiu.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

***

Trafic de influență, cumpărare de influență. Trimiterea în judecată. DNA Timisoara

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus trimiterea în judecată a inculpaților:

BALA PATRICIA LIANA, în stare de arest preventiv, în sarcina căreia s-a reținut infracțiunea de trafic de influență și
MARINEAȚĂ IONEL în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de cumpărare de influență.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada februarie – iunie 2012, învinuita Bala Patricia Liana a pretins de la trei persoane denunțătoare suma de 17.000 de euro susținând că poate interveni pentru grațierea unei rude a persoanelor denunțătoare care era în executarea unei pedepse cu închisoarea pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie. Bala Patricia Liana le-a comunicat denunțătoarelor că are influență la persoanele abilitate să examineze și să avizeze cererea de grațiere individuală printr-un intermediar, membru în Parlamentul României. Din banii pretinși, învinuita a primit de la denunțătoare suma de 10.000 de euro, în mai multe tranșe.
La rândul său, inculpatul Marineață Ionel, în baza relațiilor personale pe care le avea cu persoana condamnată și cu una dintre persoanele denunțătoare, a promis că va remite inculpatei Bala Patricia Liana, în același scop, suma de 7.000 de euro, reprezentând o parte din totalul de 17.000 de euro pretinși.

În vederea confiscării, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unui imobila aparținând inculpatei.

La data de 23 noiembrie 2012, Tribunalul Timiș a dispus arestarea preventivă a inculpatei Bala Patricia Liana pe un termen de 29 de zile. Față de învinuitul Marineață Ionel, procurorii au luat măsura obligării de a nu părăsi țara pe un termen de 30 de zile.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofițeri din cadrul M.A.I. – Direcția Generală Anticorupție.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Arad.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

:: sursa: pna.ro

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate