« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
 

ICCJ. Motivarea contradictorie a hotararii
10.12.2012 | Corina CIOROABĂ, Corina CIOROABĂ

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că pot fi subsumate motivului de nelegalitate prevăzut de art. 304 pct. 7 C. proc. civ., constând în motivarea contradictorie a deciziei recurate determinată de un probatoriu insuficient şi de un raţionament logico-juridic eronat, urmatoarele situaţii: 1. deşi în decizia atacată se face referire la cauza ilicită care trebuie să conducă la anularea contractului, instanţa a respins totuşi acţiunea cu motivarea că nu se încalcă un interes obştesc; 2. deşi în considerentele deciziei recurate s-a reţinut că reclamanta este îndreptăţită să invoce nulitatea contractului şi au fost prezentate probatoriile administrate sub acest aspect, se ajunge la concluzia că nu a fost dovedită cauza de nulitate. (Decizia nr. 2398 din 9 mai 2012 pronunţată în recurs de Secţia a II-a civlă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect nulitatea absolută a unui contract de vânzare-cumpărare)

Corina CIOROABĂ

 
Secţiuni: Procedură civilă, RNSJ | Toate secţiunile
Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD