Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Internaţional (Juridice din lumea largă)
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Rusia. Modificarea legislatiei privind ONG-urile
10.12.2012 | Daria NICULCEA

Zeci de organizații neguvernamentale de prestigiu din Rusia refuză să se conformeze unei noi legi care le limitează activitățile, potrivit europalibera.org.

Legea prevede ca toate ONG-urile care primesc finanțare străină să se înregistreze oficial sub numele de „agenți străini” până ieri.

Ludmila Alexeieva, fondatoarea comitetului Helsinki din Rusia, a declarat că legea este „absurdă” şi că organizaţia pe care o reprezintă, una dintre cele mai importante din Rusia din domeniul respectării drepturilor omului, nu o va respecta şi că, în eventualitatea în care organizaţia sa va fi sancţionată, va aduce cazul la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Legea adoptată prevede amenzi de până la 10.000 USD pentru nerespectarea ei.

Dorina NICULCEA
student, Universitatea din București, Facultatea de Drept
internship Societatea de Științe Juridice


Aflaţi mai mult despre

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.