Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Drept civil. Drepturile reale principale in reglementarea noului Cod civil | Corneliu Birsan


10 decembrie 2012 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Drept civil, Drepturile omului
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Editura Hamangiu vă propune o lucrare de referinţă în materia drepturilor reale:

Drept civil. Drepturile reale principale în reglementarea noului Cod civil, autor: Corneliu Bîrsan

Sub semnătura bine cunoscută a Profesorului Corneliu Bîrsan, va ieși în curând din tipar o lucrare doctrinară de mare valoare, care analizează în detaliu regimul juridic al bunurilor, reglementat de Cartea a III-a din noul Cod civil.

În succesiunea indicată de Codul civil, sunt tratate toate aspectele importante privind drepturile reale: noţiunea şi clasificarea, delimitarea faţă de drepturile de creanţă, dobândirea drepturilor reale, regimul juridic al proprietăţii private şi cel al proprietăţii publice, modalităţile juridice şi apărarea dreptului de proprietate, uzufructul, uzul şi abitaţia, servituţile, posesia și publicitatea drepturilor reale.

Pentru a sublinia continuitatea, dar și pentru a sesiza mai ușor elementele de noutate, prezentarea tuturor instituţiilor este realizată prin compararea dispoziţiilor anterioare cu cele ale noului cod, iar comentariile şi opiniile Profesorului sunt însoţite de numeroase trimiteri la literatura de specialitate și la soluţii recente din jurisprudenţa naţională şi a Curţii Europene a Drepturilor Omului.

Ofertă: 60,00 lei – la precomandă (-20% din preţul de copertă),— Preţ de copertă: 75,00 lei, —Pagini: 460,— Apariţie: 30 ian. 2013,— ISBN 978-606-552-923-5

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro