Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Mediere
Mediere
DezbateriCărţiProfesionişti
 1 comentariu

Psihologia mediatorului


13 decembrie 2012 | Anca Lucia STANCU

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

A aparut in editura Trei cartea “Psihologia Mediatorului” care ii are ca si coordonatori pe Daniel Bowling si David A. Hoffman.

Din dorinta de a transmite pareri cat mai diferite despre ce anume e nevoie pentru a fi un mediator eficient, cartea are coautori, mediatori cu indelungata si recunoscuta practica profesionala.

Fiecare dintre coautori isi prezinta propria viziune asupra calitatilor pe care trebuie sa le aiba un bun mediator, precum si importanta descoperirii unui stil propriu de mediere, in concordanta cu firea mediatorului, ca sansa de reusita a mediatorului si atingerii scopului partilor.

Este o carte care se adreseaza, mai ales, mediatorilor care au deja experienta practica si stapinesc bine tehnica si procedura medierii. Pentru cei care au doar cunostinte teoretice in ceea ce priveste medierea e mai dificil de inteles si ar putea fi indusi in eroare de unele metode practicate de autori, metode care aplicate mot-a-mot, fara a fi bine gestionate, ar putea duce la inrautatirea relatiei dintre parti.

Mi-a facut placere sa regasesc aici conceptele lui Daniel Goleman din “Inteligenta emotionala”, carte pe care eu o consider benefica de a fi citita de toti cei care percep importanta emotiilor in dezvoltarea personalitatii si in gestionarea conflictului.

Mediatorul este omul iar medierea este procesul.

“In evolutia sa profesionala mediatorul porneste de la “Eu sunt o persoana care mediaza” catre realizarea ca “Eu sunt mediatorul”, adica de la a vedea medierea ca pe o munca pe care o face, la a o vedea ca parte integranta din identitate”. – “Psihologia Mediatorului”.

Sa inglobezi in tine ca persoana profesia pe care o faci inseamna sa gandesti mediere, sa simti mediere, sa traiesti mediere.

Sa fi mediator este recunosterea in fata celorlalti ca esti iubitor de pace.

Medierea este modalitatea prin care imparti pacea cu cei aflati in conflict.

“Psihologia Mediatorului” este o carte care merita a fi cumparata si citita, atat de mediatori cat si de cei care isi doresc sa fie informati cu privire la aceasta profesie.

Anca Lucia STANCU

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii