Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Ford si NNDKP anunta incheierea unei noi etape a post-privatizarii


12 decembrie 2012 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Ford Motor Company şi Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) au anunţat astăzi încheierea unei etape importante în procesul de post-privatizare a Automobile Craiova, finalizată cu plata a 170 de milioane de lei către bugetul de stat.

În timpul post-privatizării, care a presupus multiple runde de negocieri între reprezentanţii Ford şi AVAS, gigantul american a realizat investiţiile de peste 700 de milioane de euro la care s-a angajat la semnarea contractului în urmă cu cinci ani.

NNDKP a asistat Ford în legătură cu toate aspectele aferente îndeplinirii şi finalizării unuia din cele mai complexe procese de privatizare din România, acordând asistenţă pe probleme de fuziuni şi achiziţii, drept societar şi comercial, privatizare, dreptul mediului, drept imobiliar şi drept fiscal. Asistenţa juridică în procesul de post-privatizare a presupus analizarea diverselor strategii pentru identificarea celui mai potrivit şi mai creativ mecanism de restructurare, redactarea şi revizuirea unei documentaţii de sute de pagini pentru îndeplinirea multiplelor etape şi formalităţi de restructurare.

În această perioadă Ford a fost consiliat de o echipă extinsă de avocaţi şi consultanţi coordonată de Manuela Nestor (Partener Coordonator), din care au facut parte Adina Chilim-Dumitriu (Partener NNDKP), Alina Timofti (Partener NNDKP Consultanţă Fiscală), Roxana Ionescu (Asociat Manager NNDKP) şi Diana Ispas (Asociat Senior NNDKP).

„Echipa NNDKP a fost alături de noi încă de la începutul proiectului în 2007, oferindu-ne cele mai bune servicii juridice şi de taxe. În toţi aceşti ani a demonstrat o integritate desăvârşită şi ne-a ghidat cu profesionalism pe tot parcursul unui proiect extrem de complex, contribuind major la încheierea cu succes a etapelor de post-privatizare”, a afirmat Don Gelinas, CFO şi negociator din partea Ford Motor Company în faza post –privatizare.

Aceasta a fost una dintre tranzacţiile de anvergură ce a implicat negocieri extinse cu preşedinţii care s-au succedat în cadrul autorităţii de privatizare, mii de ore de analiză juridică, revizuirea şi redactarea a sute de documente ale tranzacţiei, de cele mai multe ori într-un timp record”, a declarat Manuela Nestor.

Privatizarea cu succes a Automobile Craiova este considerată una din cele mai importante din România de la momentul preluării Băncii Comerciale Române de către Erste Bank în 2005, tranzacţie în care NNDKP a fost consilierul Statului Român, în calitate de vânzător.

Despre NNDKP: Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen este promotor al avocaturii de afaceri în România şi în prezent are o echipă formată din 115 avocaţi, 35 de consultanţi şi 75 de angajaţi, birouri proprii la Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca, Braşov şi Craiova şi oferă servicii de avocatură complete companiilor care îşi desfăşoară activitatea în România.

În acest an NNDKP a fost desemnată „Firma anului în România” la gala decernării premiilor Chambers Europe. De asemenea, a fost situată pe primele poziţii în toate ariile de practică cercetate în România de ghidurile juridice internaţionale Chambers & Partners (ediţia globală), The European Legal 500 şi IFLR 1000.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii