JURIDICE FLUX (Ultimele titluri)
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Transmisiunile live, înregistrarile video şi transcripturile conferinţelor şi dezbaterilor JURIDICE.ro sunt accesibile pentru membri şi parteneri. Cheltuială deductibilă fiscal. Avocaţii din Baroul Bucureşti, Baroul Ilfov şi Baroul Dolj beneficiază de 40% reducere. UNBR încurajează extinderea la nivelul tuturor barourilor. Executorii Camerei Executorilor Bucureşti şi membrii UNELM beneficiază de 20% reducere.
Print Friendly, PDF & Email

Legea medierii, modificata

13 decembrie 2012 | JURIDICE.ro
DREPTUL MUNCII

In sedinta de miercuri, 12 decembrie 2012, Guvernul a aprobat OUG pentru modificarea si completarea Legii nr. 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator, precum si pentru modificarea art. II din Legea nr. 115/2012 pentru modificarea si completarea Legii nr. 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator.

Modificarile privesc:
– prorogarea pana la data de 1 februarie 2013 a termenului prevazut la art. 2 din Legea nr. 115/2012 privind medierea si organizarea profesiei de mediator
– incepand cu data de 1 februarie 2013, pentru litigiile prevazute la art. 601 lit. a) – f) din Legea nr. 192/2006, sanctiunea pentru introducerea cererii de chemare in judecata fara participarea anterioara la sedinta de informare privind avantajele medierii este inadmisibilitatea. Sub aspect tranzitoriu, in aceste conditii, pentru litigiile declansate anterior datei de 1 februarie 2013, precum si pentru celelalte categorii de litigii care pot face obiectul medierii, sanctiunea neprezentarii la sedinta de informare va fi amenda.
– dovada participarii la sedinta de informare urmeaza a se realiza printr-un proces verbal eliberat de mediatorul care a realizat informarea.
– au fost refacute normele de trimitere la prevederile Codului de procedura penala.

Neadoptarea in regim de urgenta a masurilor propuse poate genera blocaje in aplicarea legii de catre instante, cu consecinte negative de ordin procedural.


Aflaţi mai mult despre , ,

Lasă un răspuns

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.