Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Cooperare administrativa in domeniul fiscal


13 decembrie 2012 | Elena-Mirela SIPOȘ
Secţiuni: Content, Dreptul Uniunii Europene, Fiscalitate
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Incepand cu 1 ianuarie 2013 va fi aplicat Regulamentul (UE) nr. 1156/2012 de punere in aplicare a directivei privind cooperarea administrativa in domeniul fiscal (Directiva 2011/16/UE), care, in vederea facilitarii schimbului de informatii, impune utilizarea unor formulare standard, cu scopul de a asigura caracterul adecvat al datelor schimbate si eficientizarea schimbului in sine. Conform directivei, schimbul de informatii trebuie sa fie realizat, in masura in care va fi posibil, prin intermediul Common Communication Network (CCN), o retea comuna de comunicatii.

Formularul in cauza va fi utilizat, conform regulamentului, pentru: cererile de informatii si anchete administrative; informari spontane si confirmarea acestora; cereri de notificari administrative; feedback.

Regulamentul (UE) nr. 1156/2012 a fost publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene seria L335 si va intra in vigoare in a treia zi de la data publicarii.

Elena-Mirela SIPOS
Centrul de Excelenta Academica

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro