Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 
Print Friendly, PDF & Email

Reuniunea profesorilor de Drept Roman de la Facultatile de Drept din Romania
13.12.2012 | JURIDICE.ro

Vineri, 7 decembrie 2012, în sala Constantin Stoicescu a Facultăţii de Drept a Universităţii Bucureşti a avut loc Reuniunea profesorilor de Drept Roman de la Facultățile de Drept din România.

Iniţiativa a fost luată ca urmare a constatării că există la ora actuală în țară o tendință regretabilă de a minimaliza importanța Dreptului Roman şi de a-l reduce cât mai mult posibil din programa de studii. Participanţii au analizat numărul de ore şi situaţia concretă a materiei în curricula facultăţilor de drept din ţară şi s-au pus de acord asupra metodei comune de urmat în predare. Astfel, s-a observat că la facultăţile reprezentate la întrunire predarea pune accent pe comparaţia cu reglementările existente în codul civil (vechi şi nou). Sunt astfel identificate rădăcinile romane ale soluţiilor din textele acestuia şi sunt puse în evidenţă speţele şi soluţiile jurisconsulţilor romani care ilustrează şi, de cele mai multe ori, depăşesc experienţa civilă actuală.

Scopul întâlnirii a fost şi acela de a stabili detaliile Reuniunii lărgite ce va avea loc în luna martie a anului viitor.

La această primă Reuniune au participat in personam prof. dr. Emil Molcuţ, prof. dr. Dan Oancea, lector dr. Jean Andrei (Univ. Bucureşti), prof. dr. Valeriu M. Ciucă (Univ. Alexandru Ioan Cuza din Iaşi), prof. dr. Teodor Sâmbrian (Univ. din Craiova) şi conf. dr. Mircea Bob (Univ. Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca). De asemenea, şi-au manifestat interesul, exprimându-şu adeziunea la demersul iniţiatorilor prof. dr. Cristinel Murzea (Univ. Transilvania din Braşov), prof. dr. Teodor Mara (Univ. Vasile Goldiş din Arad), prof. dr. Livia Mocanu (Univ. Valahia Târgovişte), conf. dr. Romulus Gidro (Univ. Petru Maior din Târgu Mureş), conf. dr. Manuel Guţan (Univ. Lucian Blaga din Sibiu), lector dr. Alexandru Popa (Univ. de Vest din Timişoara) şi lector dr. Ana Ştefănescu (Univ. Dunărea de Jos din Galaţi).


Aflaţi mai mult despre , , , , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.