Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Concluziile Avocatului General in cauza C-565/11, Irimie
14.12.2012 | JURIDICE.ro


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice

In cauza C-565/11, Irimie, in data de 13 decembrie 2012 au fost pronuntate concluziile Avocatului General Melchior Wathelet.

La intrebarea preliminara formulata de Tribunalul Sibiu, care are urmatorul continut: „Principiul echivalentei, efectivitatii si proportionalitatii remediilor pentru incalcarile dreptului comunitar ocazionate particularilor prin aplicarea unei legislatii neconforme cu dreptul comunitar, rezultat din jurisprudenta Curtii de Justitie a Comunitatii Europene, coroborat cu dreptul de proprietate instituit de articolul 6 din Tratatul privind Uniunea Europeana [si de] articolul 17 din Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene pot fi interpretate ca opunandu-se unor dispozitii de drept intern care restrang cuantumul prejudiciului susceptibil de a fi recuperat de particularul al carui drept a fost incalcat?”, Avocatul General propune Curtii sa formuleze urmatorul raspuns: „Dreptul Uniunii trebuie interpretat in sensul ca, in cazul perceperii de catre un stat membru a unei taxe incompatibile cu dreptul Uniunii, in speta articolul 110 TFUE, acest stat este obligat sa restituie cuantumul acestei taxe si sa plateasca dobanzile aferente cuantumului acesteia incepand de la data platii sale de catre contribuabil.”

IADUER – un proiect CSDE, ARDAE si FJR

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate