« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Concluziile Avocatului General in cauza C-565/11, Irimie
14.12.2012 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

In cauza C-565/11, Irimie, in data de 13 decembrie 2012 au fost pronuntate concluziile Avocatului General Melchior Wathelet.

La intrebarea preliminara formulata de Tribunalul Sibiu, care are urmatorul continut: „Principiul echivalentei, efectivitatii si proportionalitatii remediilor pentru incalcarile dreptului comunitar ocazionate particularilor prin aplicarea unei legislatii neconforme cu dreptul comunitar, rezultat din jurisprudenta Curtii de Justitie a Comunitatii Europene, coroborat cu dreptul de proprietate instituit de articolul 6 din Tratatul privind Uniunea Europeana [si de] articolul 17 din Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene pot fi interpretate ca opunandu-se unor dispozitii de drept intern care restrang cuantumul prejudiciului susceptibil de a fi recuperat de particularul al carui drept a fost incalcat?”, Avocatul General propune Curtii sa formuleze urmatorul raspuns: „Dreptul Uniunii trebuie interpretat in sensul ca, in cazul perceperii de catre un stat membru a unei taxe incompatibile cu dreptul Uniunii, in speta articolul 110 TFUE, acest stat este obligat sa restituie cuantumul acestei taxe si sa plateasca dobanzile aferente cuantumului acesteia incepand de la data platii sale de catre contribuabil.”

IADUER – un proiect CSDE, ARDAE si FJR

 
Secţiuni: CJUE, Dreptul Uniunii Europene | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD