Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

Concluziile Avocatului General in cauza C-565/11, Irimie


14 decembrie 2012 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

In cauza C-565/11, Irimie, in data de 13 decembrie 2012 au fost pronuntate concluziile Avocatului General Melchior Wathelet.

La intrebarea preliminara formulata de Tribunalul Sibiu, care are urmatorul continut: „Principiul echivalentei, efectivitatii si proportionalitatii remediilor pentru incalcarile dreptului comunitar ocazionate particularilor prin aplicarea unei legislatii neconforme cu dreptul comunitar, rezultat din jurisprudenta Curtii de Justitie a Comunitatii Europene, coroborat cu dreptul de proprietate instituit de articolul 6 din Tratatul privind Uniunea Europeana [si de] articolul 17 din Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene pot fi interpretate ca opunandu-se unor dispozitii de drept intern care restrang cuantumul prejudiciului susceptibil de a fi recuperat de particularul al carui drept a fost incalcat?”, Avocatul General propune Curtii sa formuleze urmatorul raspuns: „Dreptul Uniunii trebuie interpretat in sensul ca, in cazul perceperii de catre un stat membru a unei taxe incompatibile cu dreptul Uniunii, in speta articolul 110 TFUE, acest stat este obligat sa restituie cuantumul acestei taxe si sa plateasca dobanzile aferente cuantumului acesteia incepand de la data platii sale de catre contribuabil.”

IADUER – un proiect CSDE, ARDAE si FJR

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 

© 2003-2023  J  JURIDICE.ro
Despre noi  Secţiuni  Servicii  Contact
Privacy  Politica  Utilizare  Publicare  Parteneri