Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Contencios administrativ
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti

Norme privind sistemul de cooperare pentru asigurarea auditului public intern


17 decembrie 2012 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Contencios administrativ, Noutăți legislative
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 839 din data de 13 decembrie 2012 a fost publicata Hotararea Guvernului nr. 1183/2012 pentru aprobarea Normelor privind sistemul de cooperare pentru asigurarea functiei de audit public intern.

Normele stabilesc cadrul general de cooperare pentru desfasurarea activitatii de audit intern, criteriile de constituire, modul de organizare si functionare a compartimentelor de audit intern, precum si atributiile entitatilor publice partenere.

Organizarea, functionarea si exercitarea auditului intern in sistem de cooperare se realizeaza in cadrul entitatilor publice de nivel local care nu si-au constituit compartiment propriu de audit intern.

Activitatea de audit intern in sistem de cooperare poate fi realizata prin doua modalitati:
– cooperarea a doua sau mai multe entitati publice locale care nu sunt subordonate altor entitati publice, pe baza liberului consimtamant, dintre care una indeplineste rolul de organizator;
– cooperare in cadrul structurilor asociative, caz in care structura asociativa indeplineste rol de organizator, iar entitatile publice locale sunt partenere.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro