« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti

Norme privind sistemul de cooperare pentru asigurarea auditului public intern
17.12.2012 | JURIDICE.ro

Drept Timisoara
Secţiuni: C. administrativ, Lege 9 | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , ,
JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 839 din data de 13 decembrie 2012 a fost publicata Hotararea Guvernului nr. 1183/2012 pentru aprobarea Normelor privind sistemul de cooperare pentru asigurarea functiei de audit public intern.

Normele stabilesc cadrul general de cooperare pentru desfasurarea activitatii de audit intern, criteriile de constituire, modul de organizare si functionare a compartimentelor de audit intern, precum si atributiile entitatilor publice partenere.

Organizarea, functionarea si exercitarea auditului intern in sistem de cooperare se realizeaza in cadrul entitatilor publice de nivel local care nu si-au constituit compartiment propriu de audit intern.

Activitatea de audit intern in sistem de cooperare poate fi realizata prin doua modalitati:
– cooperarea a doua sau mai multe entitati publice locale care nu sunt subordonate altor entitati publice, pe baza liberului consimtamant, dintre care una indeplineste rolul de organizator;
– cooperare in cadrul structurilor asociative, caz in care structura asociativa indeplineste rol de organizator, iar entitatile publice locale sunt partenere.

 
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
VIDEO
Codul muncii

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.